Șeful ANPC, semnal de alarmă! La ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm care de pui din supermarket: ”Vopsiți prin hrănire”
Publicat pe 27.03.2024 la 09:00 Actualizat pe 27.03.2024 la 09:00
Șeful ANPC a tras un semnal de alarmă, în urmă cu puțin timp și a vorbit despre carnea din supeemarket! Iată la ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm care de pui din mările lanțuri de magazine!
- Șeful ANPC a vorbit despre puii de pe rafturile magazinelor
- La ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm care de pui din supermarket
În ultimul timp, din ce în ce mai multe produse de origine animală suferta modificări pentru a atrage atenția clienților, dar și pentru a rezista cât mai mult timp, lucru ce ne poate expune la un real pericol atunci când vine vorba de sănătatea organismului uman.
La ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm care de pui din supermarket
De curând, șeful ANPC, Horia Constantinescu, a făcut public un mesaj, pe Facebook, acolo unde le-a atras atenția românilor în privința faptului că mulți dintre puii pe care îi cumpărăm de pe rafturile magazinelor sunt vopsiți.
Mai mult decât atât, șeful ANPC a spus că problema este că unii dintre aceștia sunt vopsiți chiar prin hrana pe care o primesc, astfel pentr că vopseaua să pătrundă bine în țesut și să nu fie spălată.
”Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit.
Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare.
Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată.
Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen.
Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți.
Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre.
Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră.
Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase.
Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare „gustos”.
Astăzi, vom trimite informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul.”, a scris Horia Constantinescu pe o rețea socială cu câteva minute în urmă.
Cât de mult a crescut prețul kilogramului de pui de țară, în România, în 2024
Carnea de pui s-a scumpit în 2024. Acest tip de carne se numără printre cele mai consumate de români, astfel că acest lucru i-a făcut pe vânzători să majoreze prețurile acestui produs alimentar.
În acest fel, în cazul în care vrei să cumperi un pui crescut în România, la țară, trebuie să scoți din buzunar minim 27 lei pentru un kilogram, în timp ce în cazul găinilor mari, prețul unui kilogram crește chiar și până la 35 de lei.