Sărbătoare mare pe 10 ianuarie. Rugăciunea pe care este bine să o spui în această zi

Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodești, sărbătorit pe 10 ianuarie © Doxologia

Sărbătoare mare pentru creştini pe data de 10 ianuarie. Doi mari sfinţi sunt sărbătoriţi joi. Cuviosul Antipa de la Calapodeşti şi Sfântul Grigorie al Nisei sunt prăznuiţi de creştini.

Cuviosul Antipa de la Calapodeşti a fost român şi a fost trecut în rândul sfinţilor în 1992. Sfântul Grigorie de Nyssa (335-395) a fost episcop de Nyssa şi este unul din marii părinţi capadocieni, alături de fratele său Sfântul Vasile cel Mare şi Sfântul Grigorie de Nazianz, scrie Creştin Ortodox.ro. În continuare vă prezentăm Rugăciunea către Cuviosul Antipa de la Calapodeşti pe care este bine să o spui de fiecare dată când ai nevoie, potrivit Doxologia.

CITEŞTE ŞI: Un mare pustnic de la Muntele Athos, mesaj pentru români. "Când ești bolnav, să nu faci nimic, să spui numai aceste 3 cuvinte"

''Povățuitor preaînțelept al călugărilor și înger pământesc te-ai arătat, Sfinte Cuvioase Părinte Antipa, înfrânându-ți trupul cu nepătimirea și luminând inimile credincioșilor cu strălucirea virtuților tale. Pentru aceasta te-ai făcut locaș preacinstit al Sfântului Duh și în ceruri ai aflat plata ostenelilor tale de la Dumnezeu, pe Care roagă-L să ne dăruiască nouă mare milă.

Ca pe o vistierie a nevoințelor sihăstrești, te lăudăm pe tine, Cuvioase Părinte Antipa; ca cel ce te-ai învrednicit, prin harul lui Dumnezeu, a dobândi împlinirea virtuților și lucrarea rugăciunii celei curate, înstrăinându-te de patria și neamul tău. Pentru aceasta, într-un glas, cu bucurie îți cântăm: Bucură-te, Părinte Antipa, iubitorule de pustnicie! Amin''.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro