Sărbătoare mare, pe 12 octombrie! Rugăciunea pe care este bine să o spui pentru sănătatea copiilor tăi!

Sfântul Cosma, sărbătorit pe 12 octombrie © Doxologia

Este sărbătoare mare la început de weekend. În fiecare an, pe data de 12 octombrie, mai mulţi sfinţi sunt sărbătoriţi de creştini. Astfel, Sfinţii Mucenici Prov, Tarah si Andronic şi Sfântul Ierarh Cosma, Episcopul Maiumei, sunt prăznuiţi de biserică.

Sfântul Cosma a fost renumit datorită scrierilor sale de cântări bisericeşti şi a fost numit şi imnograf. În continuare vă prezentăm Rugăciunea către Sfântul Cosma care este bine să fie spusă pentru sănătatea copiilor tăi, potrivit Doxologia.

CITEŞTE ŞI: Minunile făcute de Sfânta Cuvioasă Parascheva. Ce trebuie să faci pe 14 octombrie, pentru a avea și tu o minune în viață

"Îndreptătorule al Ortodoxiei, învăţătorule al dreptei cinstiri de Dumnezeu şi al curăţiei şi luminătorule al lumii, podoaba călugărilor cea de Dumnezeu insuflată Sfinte Părinte Cosma, înţelepte, cu învăţăturile tale pe toţi i-ai luminat. Alăută duhovnicească, roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre. Ca un Dumnezeiesc, ca un purtător de lumină ai strălucit tuturor, fericite, cu luminile strălucitelor şi preaînţeleptelor tale cuvinte. Din care cere, Sfinte Ierarhe Cosma, ca să se lumineze toţi cu rugăciunile tale. Făcutu-te-ai trâmbiţă de Dumnezeu grăitoare a Preasfintei Treimi, Celei Preaîndumnezeite, propo­văduind tuturor cinstitele şi mântuitoarele dogme şi vese­lind sufletele dreptmăritorilor, preacinstite. Nicicum n-ai dat ochilor tăi somn, fericite, până ce cu ade­vărat ai ajuns luminat, la vâr­ful dorinţelor; de unde, părin­te, ai luat darul adevăratei cugetări. Fecioară ai rămas şi după naştere; căci ai născut pe Însuşi Făcătorul tuturor şi Dumnezeu; arătându-Se nouă cu Neobiş­nuit  şi Străin Chip, Născătoare de Dumnezeu, Maică Fecioară. Amin!".

Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro