Satul din România cu un singur locuitor, dar cu drum de marmură și biserică unică. De ce lumea a plecat de aici
Publicat pe 21.06.2022 la 11:16 Actualizat pe 21.06.2022 la 11:16
Știm deja că țara noastră este plină de locuri frumoase, dar și de secrete sau mistere. Ei bine, există un sat în România care are un singur locuitor, dar care are un drum de marmură și o biserică unică. Iată de ce a plecat lumea de aici!
- Satul din România cu un singur locuitor
- Aici se găsește cu drum de marmură și o biserică unică
- De ce nu mai locuiește nimeni aici
Țara noastră este plină de locuri sfinte, cu povești parcă rupte din basmele românești. Există un sat unic în România care are un singur locuitor, dar care are un drum de marmură și o biserică unică. Vezi motivul pentru care lumea a plecat de aici!
Satul din România cu un singur locuitor, dar cu drum de marmură și biserică unică
Satul din România cu un singur locuitor, dar cu drum de marmură și biserică unică se numește Alun și se află în Ținutul Pădurenilor. Cătunul este departe de agitația din orașe și a fost părăsit de oameni, însă la scurt timp, un locuitor a rămas aici. Satul Alun din județul Hunedoara este cunoscut și sub numele de „satul înmărmurit”.
În Alun se află un drum unic în țara noastră, un drum de marmură, care se întinde pe câțiva kilometri. Oamenii spun că este vorba aici despre aceeași ca cea folosită la construcția Casei Poporului, la fel de prețioasă și la fel de calitativă precum cea de Carrara, iar acest lucru sfânt de aici nu este întâmplător.
De ce a plecat lumea din satul Alun
În zona din județul Hunedoara se află o importantă carieră de marmură, loc unde pe timpuri locuitorii muncea pentru a-și duce traiul de la o zi la alta. Colectivizarea de aici i-a făcut pe săteni să plece la orașe și să caute un trai mult mai bun, iar tinerii nu s-au mai întors la locul de orgine, la Alun, bătrânii sîngropându-se rând pe rând. Un singur om a mai rămas în satul Alun.
Georghe Gheorghescu, singurul locuitor din satul Alun, spune că acest loc are o vechime de aproape 300 de ani. Acest locuitor a povestit câte ceva despre locul cu un drum de marmură și o biserică unică.
În Alun se află și singura biserică din România și a doua din Europa care a fost construită în întregime din marmura prelucrată din cariera importantă de lângă sat. De asemenea, Aron Popa, în vârstă de 76 de ani, singurul localnic care a putut fi găsit acasă, în afara celor două măicuţe, a afirmat că satul este pustiu acum, deși are locuri minunate.
În prezent, în satul Alun se găsesc zeci de case pustii și rar se mai poate vedea picior de om pe drum. Mai vin rareori locuitorii mutați la orașe, care au aici o locuință bătrânească devenită loc de vacanță și de relaxare.
Citește și: Stațiunea din România preferată de Smiley și Gina Pistol: "E liniște!”. Cât costă o noapte de cazare aici