Schimbări importante la Bacalaureat. Ministrul Educației, veste bună pentru elevi!

Schimbări importante la Bacalaureat. Ministru Educației, veste bună pentru elevi! © fotografie simbol arhivă

Schimbări importante pentru examenul de Bacalaureat! Ministrul Educației anunță că ar vrea să modifice un aspect important. Este o veste excelentă pentru elevii de la liceele tehnice sau vocaționale! 

Monica Anisie, noul Ministru al Educației, vrea ca cea de-a treia probă a Bacalaureatului să fie aleasă de către elevi, în cazul celor de la liceele tehnice și vocaționale. Aceștia și-ar putea alege o disciplină de profil. I-ar ajuta astfel pe elevii din aceste instituții de învățământ să valorifice aceste discipline tehnice, fapt ce nu s-a întâmplat până acum. 

"La momentul acesta, eu cred că nu ar trebui să vorbim despre examenul de Bacalaureat, pentru că îi speriem pe cei care sunt acum în clasa a XII-a. De la anul, tot prin consultare publică, îmi doresc să discutăm despre un examen de Bacalaureat în care ultima probă să dea posibilitatea şi elevilor care sunt la liceele tehnice sau la vocaţional să îşi aleagă o disciplină de profil, pentru că, de exemplu, la un liceu tehnologic fac discipline tehnice pe care nu le valorifică printr-un examen şi ei îşi doresc", a spus Monica Anisie.

Monica Anisie susține că au mai fost astfel de propuneri, chiar din partea profesorilor. Solicitările în acest sens au fost făcute din 2016, însă, susține ea, anul următor își dorește să poată pune această situație în consultare publică. 

"În cadrul Ministerului Educaţiei au fost nenumărate propuneri în sensul acesta, chiar şi de la profesori, nu numai din partea elevilor. Încă din 2016, când eram secretar de stat, am primit astfel de solicitări, numai că s-a terminat mandatul", a mai spus Ministrul Educației. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro