Școlile, decizii radicale din cauza coronavirusului! Toți elevii trebuie să știe asta

Școlile, decizii radicale din cauza coronavirusului! Toți elevii trebuie să știe asta © arhiva

Ministerul Educației Naționale va impune restricții pentru toate unitățile de învățământ în contextul epidemiei de gripă, dar și a coronaviruslui. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp.

Rapiditatea cu care se răspândește coronavirusul a determinat ca Ministerul Educației Naționale să impună mai multe măsuri pentru toate unitățile de învățământ din București pentru a putea preveni situațiile de contaminare cu virusul ucigaș, dar și cu epidemia de gripă ce a luat mai multe vieți la noi în țară. 

- Limitarea/suspendarea/anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate. În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția județeană de sănătate publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinație, durata deplasării și numele persoanei/persoanelor. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase.

- Limitarea la maximum/suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național), potrivit Antena 3. 

Mai mult, Ministerul Educației recomandă ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii ”Școala Altfel” să fie desfășurate în incinta unităților școlare, astfel fiind evitat riscul apariției unor alte cazuri de îmbolnăvire. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro