Se deschid terasele în perioada stării de alertă? Răspunsul GCS

Se deschid terasele în perioada stării de alertă? Răspunsul GCS © Foto simbol Pixabay

În a doua zi de la instituirea stării de alertă pe teritoriul României, Grupul de Comunicare Strategică a răspuns la cele mai frecvente întrebări ale românilor, primite în acest context. „Se vor deschide terasele?”, „Câte persoane pot participa la evenimentele familiale cu număr limitat de persoane?”, sunt doar două din întrebările care și-au găsit astfel răspunsul. 

În legea aprobată de Parlament există o prevedere care permite redeschiderea teraselor. Se deschid terasele în perioada stării de alertă?

Grupul de Comunicare Strategică a răspuns la această întrebare, precizând că „terasele rămân închise în perioada stării de alertă, potrivit Hotărârii nr. 24 a CNSSU și anexei atașate. Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) prevede la articolul 8, alin. 2 posibilitatea deschiderii teraselor, nu obligația”. 

Câte persoane pot participa la evenimentele familiale cu număr limitat de persoane, opțiune care se regăsește la punctul numărul 9 în declarația pe propria răspundere necesară pentru justificarea deplasărilor între localități?

Potrivit GCS, dacă evenimentul familial implică o slujbă religioasă în interiorul bisericii (ex: nuntă, botez, înmormântare), numărul maxim de persoane care pot participa este de 16. 

Pentru evenimentele familiale private precum aniversări, petreceri sau reuniuni de pomenire desfășurate în spații închise, va fi avut în vedere același număr de persoane, respectiv 16, cu respectarea normelor de igienă și pe cât de mult posibil respectarea distanței fizice.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro