Se fac angajări cu 12 clase. Ce anunț au făcut Inspectoratele de Poliţie din țară
Publicat pe 16.09.2021 la 11:58 Actualizat pe 16.09.2021 la 11:58
Veste bună pentru români! Inspectoratele de Poliţie din ţară fac angajări, pe baza unor condiții minime. Dacă până acum pentru a ocupa loc în Poliție era nevoie să faci școala specială, care implica numeroase probe și etape, ei bine lucrurile s-au schimbat radical. Cei interesaţi trebuie să aibă 12 clase terminate și în funcție de acest aspect își poate depune online un dosar, iar cine trece de concurs ajunge ajutor de șef de post.
- Se fac angajări în Poliția Română!
- Nu mai este nevoie de Școala de Poliție
În urmă cu scurt timp, postul de polițist se ocupa foarte greu, astfel că probele la care erau suspuși elevii pentru a intra la Școala de Poliție nu erau deloc ușoare. Ei bine, s-au produs schimbări majore, astfel în aceste momente Inspectoratele de Poliție din țară au scos numeroase locuri vacante. Află care sunt condițiile minime pe care trebuie să le îndeplinească cei interesați.
Inspectoratele de Poliție din țară fac angajări, pe baza unor condiții minime
În aceste momente, s-au scos la bătaie, nici mai mult, nici mai puțin, de 400 de locuri vacante de ajutoare de şef de post pe care mai marii din Poliţie vor să le ocupe prin încadrare directă din sursă externă. Prin urmare, candidatul nu mai are nevoie să facă Şcoala de Poliţie, ci trebuie doar să îndeplinească un set de condiţii minime:
- să nu fi avut probleme cu legea
- să fie absolvent de Bacalaureat
- să nu aibă tatuaje în locuri vizibile, care să nu poată fi acoperite de haine
- să nu fi fost dat afară dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani din motive disciplinare
În condițiile în care cei intresați îndeplinesc toate cerințele, îşi pot depune până pe data de 24 septembrie întreg dosarul online, pe site-ul inspectoratelor judeţene de Poliţie. Începând cu data de 25 septembrie, începe procesul de selecţie, unde o să se stabilească cine este admis sau respins.
După afilarea rezultatelor, candidații vor trece printr-o probă fizică, iar rezultatul pozitiv al acesteia îl trimite mai departe, la o probă scrisă (test de tip grilă). Trecerea acestor etape esențiale este considerată cheia acestei meserii, căci în urma lor vor ajunge în scurtă vreme ajutor de şef de post în mediul rural.
Din cauza acestui proces de selecţie simplificat, au apărut şi controverse în Poliţie. Sindicatele spun că munca în posturile de Poliţie din mediul rural este una extrem de complexă, motiv pentru care există riscul ca un poliţist nepregătit, care nu cunoaşte legea şi procedurile, să ajungă să intervină la cazuri grave.
CITEȘTE ȘI: În timp ce unii concediază, alții angajează. În ce domenii se caută forță de muncă, pe timp de pandemie