Se închid mall-urile, în contextul epidemiei de coronavirus! De când intră în aplicare măsura

Se închid mall-urile, în contextul epidemiei de coronavirus! De când intră în aplicare măsura © arhivă

Ministrul de Interne, Marcel Vela, şi secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au susţinut sâmbătă seara o conferință de presă la MAI, în cadrul căreia au anunțat mai multe măsuri, în contextul epidemiei de coronavirus.

Marcel Vela a anunțat, în cadrul conferinței de presă de sâmbără, 21 martie, că mall-urile se vor închide, temporar. „Se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici”. 

Excepție fac operatorii care își desfășoară activitatea în vânzarea produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.

Prin centru comercial se înțelege „structura de vânzare cu suprafața medie sau mare în care se desfășoară activități de comercializare cu amănuntul de produse, servicii de piaţă şi de alimentaţie publică, ce utilizează o infrastructură comună şi utilităţi adecvate”. 

Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Precizarea este reglementată în anexa la Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicată, cu modificările și completările ulterioare. 

Zilele trecute, reprezentanții Băneasa Shopping City au anunțat își mall-ul își va închide ușile începând cu data de 23 martie, până pe 16 aprilie. Băneasa Shopping City a fost primul centru comercial care a luat această decizie, înainte de ordonanța militară.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro