Se schimbă legea emiterii actelor de stare civilă. Ce noutăți apar la documente

Certificat de naștere © Antena 3

Se anunță schimbări semnificative cu privire la emiterea actelor de stare civilă. Ministerul Afacerilor Interne intenționează să facă niște „retușuri” la legea actuală.

Una dintre cele mai semnificative modificări este legată de modalitatea de păstrare a actelor. În urma noii legi, românii vor trebui să semneze exemplarele originale atât pe hârtie, dar și în format electronic, potrivit Observator.

Documentele sunt apoi stocate într-o bază de date electronică, astfel încât românii din străinătate să poată avea acces rapid la acestea.

Aceeași inițiativă mai vine cu alte câteva schimbări. Nou născuții nu vor putea avea mai multe de trei prenume, persoanele cu probleme cu legea în ultimii cinci ani nu-și vor putea schimba numele, iar certificatul de naștere al unui copil va putea fi eliberat cu o simplă semnătură, dacă termenul de declarare a unei nașteri este depășit.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro