Șefa Direcției de Sănătate Publică Suceava a fost demisă, după ce a raportat greșit numărul de infectări: „Am primit o hârtie”

Șefa Direcției de Sănătate Publică Suceava a fost demisă, după ce a raportat greșit numărul de infectări: „Am primit o hârtie” © facebook

Șeful interimar delegat la Suceava al DSP a fost demis din funcție după ce s-a descoperit că a raportat greșit numărul de teste și de cazuri confirmate din județ. Astfel, Ministerul Sănătății a decis să o elibereze din funcție.

Manuela Trifan, delegată la șefia DSP Suceava, odată cu izbucnirea focarului de infectări cu noul coronavirus din județ, a confirmat astăzi demiterea ei din funcție. Ea a atras atenția publică dar și cea a ministerului, însă nu în sensul bun, ajungând să fie demisă.

”Am primit o hârtie din care reiese că de mâine trebuie să mă întorc la Iași. Aștept și ordinul de Ministru și mă voi conforma cu mare bucurie”, a declarat medicul Manuela Trifan, citată de Obiectiv de Suceava, după primirea deciziei de încetare a mandatului de interimat la DSP Suceava.

Șefa DSP Suceava, demisă după o raportare greșită

Doctorul Manuela Trifan a declarat pentru o publicație locală că Suceava a devenit focar din cauza unei raportări greșite a cazurilor de infectare. Supiciunea a apărut la momentul în care s-a sesizat numărul foarte mic de vindecări, în comparație cu un număr exagerat de mare de infectări, având în vedere situația din celelalte județe ale țării.

„Sunt cazuri cu nume și prenume, dar fără CNP, fără adresă, nu le putem aloca nici unei unități administrativ teritoriale, pur și simplu nu știm de unde sunt”, a mai afirmat la acel moment Manuela Trifan.

Manuela Trifan a mai declarat pentru Europa Liberă că nu a primit reproșuri privind activitatea ei de la Suceava și nici privind demiterea ei din funcție. Mai mult, ea se va întoarce la Iași, unde își va relua funcția de inspector.

Mandatul medicului urma să se încheie în luna iulie, însă aceasta a mărturisit că se întoarce bucuroasă la Iași, la familia sa, pe care nu a mai văzut-o de două luni, de când a fost delegată la Suceava.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro