Sentința magistraților în cazul lui Cristian Boureanu. Cum i-a fost micșorată pedeapsa

+2 click pentru
galerie

Sentința magistraților în cazul lui Cristian Boureanu. Cum i-a fost micșorată pedeapsa © arhivă

În urmă cu puţin timp, Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe fostul deputat Cristian Boureanu la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare şi 90 de zile de muncă în folosul comunităţii în dosarul de ultraj, în care ar fi lovit un poliţist rutier, în anul 2017.

Decizia este definitivă. Iubita lui Cristian Boureanu, Laura Dincă, a fost condamnată la instanţă la o amendă penală în cuantum de 2000 lei.

Sentința magistraților în cazul lui Cristian Boureanu

 În baza art. 421 pct. 2 lit. a) Cod proc. pen., admite apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti, apelantul-inculpat Boureanu Cristian Alexandru şi apelantul-parte civilă Andrei Ovidiu împotriva sentinţei penale nr. 388/20.06.2018 pronunţate de Judecătoria sectorului 1 Bucureşti - Secţia I Penală. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, rejudecând, dispune următoarele: 1. În baza art. 257 alin.(1),(4) C.pen. rap. la art.193 alin.(2) C.pen. condamnă pe inculpatul Boureanu Cristian Alexandru, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru savârşirea infracţiunii de ultraj (persoană vătămată ……).

În baza art. 67 alin. 2 C.pen. interzice, cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 1 an de la data ramânerii definitive a prezentei sentinţe, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice) şi lit. b C. pen. (dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat). În baza art. 66 alin. (1) C.pen, interzice, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a, b C.pen., în condiţiile prevăzute de art. 65 alin. (1) şi (3) C. pen, pedeapsa accesorie urmând a fi executată în măsura în care pedeapsa principală devine executabilă. În baza art. 257 alin.(1),(4) C.pen. rap. la art.206 alin. 1 C.pen. condamnă pe inculpatul Boureanu Cristian Alexandru, la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru savârşirea infracţiunii de ultraj (persoană vătămată ……). În baza art. 67 alin. 2 C.pen. interzice, cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 1 an de la data ramânerii definitive a prezentei sentinţe, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice) şi lit. b C. pen. (dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat). În temeiul art. 66 alin. (1) C.pen, interzice, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a, b C.pen., în condiţiile prevăzute de art. 65 alin. (1) şi (3) C. pen, pedeapsa accesorie urmând a fi executată în măsura în care pedeapsa principală devine executabilă.

În baza art. 38 alin. 1 C. pen. rap. la art. 39 alin. 1 lit. b) C. pen. contopeşte pedepsele aplicate prin prezenta sentinţă, aplică pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 3 luni închisoare, inculpatul urmând să execute pedeapsa de 1 an şi 9 luni închisoare. În baza art. 45 alin. 3 lit. a) C.pen., aplică pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice) şi lit. b C. pen. (dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat) pe o durată de 1 an. În temeiul art. 45 alin. 5 şi alin. 3 C.pen, aplică pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice) şi lit. b C. pen. (dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat), în condiţiile prevăzute de art. 65 alin. (3) C. pen, pedeapsa accesorie urmând a fi executată în măsura în care pedeapsa principală devine executabilă. În baza art. 91 C. pen., dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen.

În baza art. 93 alin. 1 C. pen., obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucure?ti, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. b) C. pen., impune inculpatului să execute obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Bucure?ti sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

În baza art. 93 alin. (3) C. pen. pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare sau în cadrul Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile, cu excepţia cazului în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Conform art. 94 alin.(1) C.pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art. 93 alin.(1) lit.c)-e) se comunică Serviciului de Probaţiune Bucureşti. Conform art. 94 alin.2 C.pen., supravegherea executării obligaţiei prevăzute la art.93 alin.(2) lit.b C.pen. se face de către Serviciul de Probaţiune Bucureşti. Conform art. 94 alin. (3) C. pen., Serviciul de Probaţiune Bucureşti va lua măsurile necesare pentru a asigura executarea obligaţiilor prevăzute de art. 93 alin. (2), lit. b şi alin.(3) C. pen. Potrivit art. 404 alin. (2) C.pr.pen. şi art. 91 alin. (4) C. pen., atrage atenţia inculpatului Boureanu Cristian Alexandru asupra dispoziţiilor art. 96 alin. (1),(2) şi (4) C. pen.

În baza art. 396 alin. (1) şi (5) C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. (1) lit. c) din C.pr.pen. achită pe inculpatul Boureanu Cristian Alexandru pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, faptă prev. de art. 257 alin.(1),(4) C.pen rap. la art.206 alin.(1) C.pen (persoană vătămată …..). Constată că inculpatul Boureanu Cristian Alexandru a fost reţinut şi arestat preventiv în prezenta cauză de la data de 09.06.2017 la data de 11.08.2017. În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul Boureanu Cristian Alexandru, la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, urmând ca, în temeiul art. 5, alin. 5 din Legea nr. 76/2008, inculpatul să fie informat că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în S.N.D.G.J. a profilului său genetic. 2.

În baza art. 273 alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 61 alin. 4 lit. c C.pen. condamnă pe inculpata Dincă Laura Teodora la pedeapsa de 200 zile-amendă, cuantumul unei zile amendă fiind de 10 lei, rezultând amenda penală în cuantum de 2.000 lei. Atrage atenţia inculpatei Dincă Laura Teodora asupra dispoziţiilor art. 63 Cod penal privind înlocuirea pedepsei amenzii penale cu pedeapsa închisorii. În baza art. 397 alin. (1) C.pr.pen. rap. la art. 25 C.pr.pen, respinge, ca inadmisibilă, ac?iunea civilă formulată de partea civilă ……. împotriva inculpatei Dincă Laura Teodora. În baza art. 272 C.pr.pen. şi art. 274 alin. 1, 2 C.pr.pen., obligă pe inculpatul Boureanu Cristian Alexandru la plata sumei de 7000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 4000 lei aferentă urmăririi penale şi suma de 3000 lei în cursul judecăţii şi pe inculpata Dincă Laura Teodora la plata sumei de 2000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 1000 lei aferentă urmăririi penale şi suma de 1000 lei în cursul judecăţii . Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate, care nu contravin prezentei. În baza art. 275 alin. 3 Cod proc. pen., cheltuielile judiciare privind soluţionarea apelurilor vor rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 9.05.2019.

R.D.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro