Serurile Moderna și AstraZeneca întâmpină dificultăți de producție! Uniunea Europeană negociază pentru vaccinuri
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 16.02.2021 la 10:11
Actualizat pe 16.02.2021 la 10:11
Uniunea Europeană negociază cu reprezentanții companiei AstraZeneca pentru a-și face stocul de vaccinuri. Iată cum decurg producțiile celor două seruri!
- UE dorește vaccinarea a 70% din populație până în vara acestui an
- Uniunea Europeană poartă negocieri cu firmele americane pentru îndeplinirea scopului
Uniunea Europeană încearcă să poarte discuții cu reprezentanții companiei AstraZeneca pentru a obține cât mai multe vaccinuri împotriva coronavirusului.
UE dorește vaccinarea a 70% din populație până în vara acestui an
Momentan, din păcate, negocierile sunt blocate, iar americanii au sugerat să livreze vaccinul produs în afara Europei cu scopul de a compensa pentru reducerea livrărilor.
Uniunea Europeană și-a stabilit următorul obiectiv: până la sfârșitul verii anului 2021 să fie vaccinată aproximativ 70% din populația adultă.
Mai întâi, trebuie să avem serurile pentru realizarea acestui obiectiv. Producătorii serurilor Pfizer, Moderna și AstraZeneca nu au reușit încă să asigure dozele de care avem nevoie.
UE înceacă să se aprovizioneze cu un nou record de vaccinuri Moderna, iar acest acord dintre reprezentanții europeni și producătorii americani ar putea dubla numărul de seruri.
Uniunea Europeană poartă negocieri cu firmele americane pentru îndeplinirea scopului
Oficialii Uniunii Europene doresc să mai obțină 150 de milioane de doze de vaccin Moderna, pe lângă cele 160 de milioane pe care le-au primit deja.
Aceste doze au fost deja distribuite începând de luna ianuarie 2021.
Oficialii speră ca următoarele doze să fie livrate până la la începutul verii, în iunie.
Companiile americane au refuzat să comenteze despre negocierile cu UE, dar încă poartă discuții pentru suplimentarea numărului de doze din fiole de la 10 la 15.
Potrivit declarațiilor reprezentanților UE, două dintre fabricile care produc vaccinul AstraZeneca în Marea Britanie vor furniza serurile în Uniunea Europeană, în baza contractului care s-a stabilit deja.
Momentan, oficialii Astrazeneca susțin că guvernul britanic împiedică exportul vaccinului, însă se preconizează că motivul este acordarea de prioritate aprovizionării britanice.
Citește și: Devine vaccinarea obligatorie în România? Anunțul categoric al premierului Florin Cîțu