SFÂNTA MARIA MICĂ. Ce să faci în această zi pentru a-ţi merge bine până la finalul anului

Naşterea Maicii Domnului, sărbătorită pe 8 septembrie © Cuvântul Ortodox

Este sărbătoare mare pentru creştini, sâmbătă, pe 8 septembrie, atunci când sărbătorim Naşterea Maicii Domnului.

Naşterea Maicii Domnului este numită şi Sfânta Măria Mică, iar peste două milioane de români îşi aniversează onomastica. Mai multe tradiţii şi obiceiuri sunt legate de Sfânta Măria Mică, iar în continuare vă prezentăm câteva dintre acestea.

Aşadar, în primul rând, un lucru pe care este bine ca românii să nu-l facă de Sfânta Mărie Mică, pe 8 septembrie, este acela să nu facă treabă prin gospodărie. La orice sărbătoare, de altfel, este recomandat să nu se muncească, cu atât mai mult acum într-o zi atât de importantă. De asemenea, un sprijin mare în această zi, de Sfânta Mărie Mică, pe 8 septembrie, îl primesc femeile care sunt însărcinate, dar şi cele care vor să aibă copii sănătoşi.

CITEŞTE ŞI: FOTO / Părintele Vasile Ioana vorbeşte despre ce efecte poate avea Ziua Sfântă asupra omului: "Acesta e un îndemn, dacă vrei să se întâmple ceva în viaţa ta"

În plus, de Sfânta Mărie Mică, pe 8 septembrie, cei care nu au cuplu este bine să se roage Maicii Domnului pentru a-i ajuta în dragoste. O altă tradiţie de Sfânta Mărie Mică, pe 8 septembrie, este aceea de a se merge la biserică şi de a se aprinde lumânări pentru cei vii, dar şi pentru cei plecaţi dintre noi. Dacă se poate, este bine să se facă şi o colivă pentru cei care îşi sărbătoreau onomastica de Sfânta Mărie Mică, pe 8 septembrie, dar care au murit.

În plus, şi pentru sărbătoriţii zilei de Sfânta Mărie Mică, pe 8 septembrie, este bine să se ducă la biserică prăjituri sau ce aveţi acasă, să se slujească şi apoi să se împartă. În cinstea Maicii Domnului, creştinilor le este recomandat să închine o rugăciune în dar, iar răspunsul Sfintei Fecioare Maria la rugăciunea de Sfânta Mărie Mică, pe 8 septembrie, va veni negreşit.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro