Sfântul Andrei 2018. Ce înseamnă grâul pus la încolţit şi cât de mult îţi ajută acest lucru familia

Tradiţia grâului de Sfântul Andrei 2018 © Observator.tv

Pusul grâului la încolţit este una dintre cele mai vechi şi mai frumoase tradiţii de Sfântul Andrei 2018. Această tradiţie este foarte veche, iar românii ţin cont de ea în fiecare an.

Tradiţia pusului grâului la încolţit în ziua de Sfântul Andrei 2018 aduce mult noroc şi prosperitate în familie. Regula este foarte uşoară, astfel că fiecare membru al familiei trebuie să aibă propriul recipient în care să pună grâul. Grâul se pune ori peste pământ, ori peste vată, pentru ca acesta să poată să rodească.

Tradiţia de Sfântul Andrei 2018 spune că grâul pus la încolţit în ziua de Sfântul Andrei 2018 trebuie lăsat până în ziua de Anul Nou. Atunci, fiecare membru al familiei îşi verifică vasul, iar dacă grâul pus la încolţit în ziua de Sfântul Andrei 2018 creşte înalt înseamnă că anul următor este un an frumos, spornic şi roditor.

CITEŞTE ŞI: Ce să faci în noaptea de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei

Grâul înseamnă viaţă pentru că din el se face pâine, care este principala sursă de hrană, astfel că grâul pus la încolţit în ziua de Sfântul Andrei 2018 este foarte important pentru sporul casei şi al familiei. De asemenea, vasul cu grâul pus la încolţit de Sfântul Andrei 2018 se pune la lumină şi se udă frecvent păentru ca grâul pus de Sfântul Andrei 2018 să aibă o bună creştere.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro