Care este primul lucru pe care este bine să-l faci în ziua de Sfântul Ilie. Îţi va merge din plin tot anul

Care este primul lucru pe care este bine să-l faci în ziua de Sfântul Ilie. Îţi va merge din plin tot anul © Youtube

Sâmbătă, pe data de 20 iulie, creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie. Aceasta este una dintre cele mai mari sărbători din cursul anului. De asemenea, foarte muţi români îşi sărbătoresc ziua de nume în această zi.

Şi pentru că este una dintre cele mai mari sărbători, aşa cum spuneam, tradiţia spune că toţi creştinii trebuie să facă un lucru extrem de important în dimineaţa acestui mare praznic, după ce s-au trezit.

Asttfel, tradiţia spune că pentru a fi sănătos întregul an, primul lucru pe care este bine să-l faci este să-i mulţumeşti Domnului şi Sfântului Ilie pentru tot binele de care ai avut parte de anul trecut şi până acum. Astfel, dacă vei mulţumi şi vei spune o rugăciune cu mare credinţă, bine îţi va fi ţie şi celor dragi ţie şi în următorul an.

Rugăciune către Sfântul Ilie

"Premărite şi preaminunatule prorocule al lui Dumnezeu, Ilie, care ai luminat pe pământ cu viaţa ta îngerească, cu râvna ta fierbinte către Dumnezeu Atotţiitorul, cu semnele şi cu minunile tale şi cu marea lui Dumnezeu bunăvoinţă faţă de tine, fiind ridicat la cer cu trupul într-un car de foc, auzi-ne pe noi păcătoşii şi neputincioşii.

Roagă-te  pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, să ne dea nouă puterea izbăvirii de păcate, de necazuri, să alunge din calea noastră nedreptăţile puse de duşmanii noştri. Să ne ajuţi Sfinte Ilie şi să sădeşti în sufletele noastre puterea răbdării, a blândeţii, să ne izbăveşti de orice răzbunare care se abate asupra noastră. Amin".

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro