Simptome, tratamente și cauze apendicită. Ce spun medicii: „Poate să fie extrem de gravă”
Publicat pe 04.06.2022 la 12:47 Actualizat pe 04.06.2022 la 12:47
Mulți români s-au confruntat sau se confruntă cu problemele de apendicită. Este boala care poate să se agraveze de la o zi la alta, dacă nu este tratată la timp. Pare o afecțiune ușoară, însă îți poate pune viața în pericol.
- Simptomele, tratamentele și cauzele apendicitei
- Ce spun medicii
Majoritatea românilor știu cu aproximație ce este apendicita, însă doar câțiva știu cu exactitate cât de gravă poate fi. Dacă nu se tratează la timp, această afecțiune își poate pune viața în pericol. Iată care sunt simptomele, tratamentele și cauzele. Ce spun medicii.
Simptomele, tratamentele și cauzele apendicitei
Apendicita este inflamația apendicelui pe care cu toții o avem în corp. Afecțiunea poate fi extrem de gravă, deoarece dacă nu se tratează la timp poate să ajungă către peritonită.
Apendicita apare la copii din cauze multiple, cele mai frecvente fiind: un corp străin înghițit, parazitoze, paraziți, materii fecale cu consistență crescută, oxiuri. Prin urmare, apendicele se înfundă foarte ușor și ajunge să se umfle, să se inflameze și trebuie scos imediat.
Copiii prezintă diverse simptome, cum ar fi: mers legănat, dureros; durere de burtă; întindere grea pe spate; piciorul drept flexat pe abdomen; grețuri; vărsături; febră; scaune modificate.
Ce spun medicii
Diagnosticul pentru apendicită este stabilit doar de medici chirurgi, cu ajutorul unor analize de sânge și al unor colegi de radiologie. Este necesară și o ecografie abdominală sau un CT abdominal, dar depinde de situație. Diagnosticul poate fi clinic sau paraclinic.
Alexandra Munteanu, medic specialist chirurgie pediatrică, a oferit câteva sfaturi despre apendicită la Neatza cu Răzvan și Dani.