Socrul lui Cătălin Chereches a fost eliberat din închisoare! Ce decizie a luat instanța împotriva soacrei sale
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 20.12.2023 la 16:50
Actualizat pe 20.12.2023 la 17:00
S-a făcut prima eliberare în cazul dosarului lui Cătălin Cherecheș. Socrul fostului primar din Baia Mare a fost eliberat din închisoare, după ce ieri a fost trimis în judecată. Acesta urmează să plece, în curând, acasă. Iată ce decizie a luat instanța în cazul soacrei lui Cătplin Cherecheș.
- S-a făcut prima eliberare în cazul lui Cătălin Cherecheș
- Socrul său urmează să plece acasă
Cătălin Cherecheș se află, în continuare, în închisoare în Germania. Procesul său de extrădare a fost extins, căci s-a opus oamenilor legii.
Până atunci, instanța continuă să ia măsuri împotriva socrilor săi, implicați și ei în acest dosar. În urmă cu o zi, cei doi au fost trimiși în judecată, iar acum judecătorii au luat decizii împortante.
Socrul lui Cătălin Chereches a fost eliberat din închisoare
În decursul zilei de astăzi, socrul lui Cătălin Cherecheș a fost eliberat din închisoare și plasat în arest la domiciliu.
În același timp, soacra fostului primar a rămas în arest preventiv. Cei doi sunt cercetați pentru dare de mită, după ce soacra fostului primar a încercat să mituiască cu suma de 50.000 de euro o judecătoare, pentru a obține o pedeapsă mai mică pentru ginerele ei.
Suma trebuia să fie acordată mamei judecătoarei, într-un dosar de corupție în care este implicat Cătălin Cherecheș.
Femeia rămâne, în continuare, în arest preventiv, conform deciziei Tribunalului Mureș. După ce totul a ieșit la iveală, au fost făcute publice și înregistrări cu discuția celor două, în care soacra lui încerca să rezolve ”problema”.
”În temeiul art. 205 C. pr. pen. admite contestaţia Parchetului de pe lângă ÎCCJ - DNA - Serviciul Teritorial Tg. Mureş împotriva încheierii penale din data de 19.12.2023 din dosarul nr. 6574/102/2023/a1.1 al Tribunalului Mureş. Desfiinţează parţial încheierea atacată şi rejudecă în limitele de mai jos cauza: Menţine măsura arestării preventive faţă de inculpata G.C., respingând cererea inculpatei de înlocuire a acestei măsuri cu arestul la domiciliu. Înlătură dispoziţiile primei instanţe privitoare la înlocuirea arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu în ce o priveşte pe inculpata G.C.. Menţine, în rest, dispoziţiile din încheierea atacată, compatibile cu prezenta. În baza art. 275 alin. 3 C. pr. pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu în data de 20.12.2023”, a transmis Curtea de Apel Târgu Mureș.
În cât timp ar trebui să fie adus în România fostul primar
Cătălin Cherecheș urmează să fie extrădat îndiferent de atitudinea lui, însă faptul că a refuzat acest lucru a înreunat procesul.
Conform ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, tot această acțiune ar urma să dureze între 30 și 45 de zile.
”Este vorba despre un mandat european de arestare și de o extrădare care se face în baza acestui mandat european de arestare, pentru că în acest caz se practică o procedură care se practică de la instanță la instanță. Nu sunt implicate direct Ministerele de Justiție sau de Interne, nici de la noi, nici din Germania. E vorba de o procedură standard de reglementări europene. Din practica anterioară, undeva între 30 și 45 de zile, în funcție de instanță (nr. va fi pronunţarea)”, a declarat Cătălin Predoiu.