Spitalul Militar din Bucureşti, în carantină de teama coronavirusului

Spitalul Militar din Bucureşti, în carantină de teama coronavirusului © arhivă

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” a intrat în carantină din cauza coronavirusului. Această unitate spitalicească este prima din Capitală care a decis adoptarea acestei măsuri. 

Spitalul Militar din Bucureşti a intrat în carantină. Conducerea unităţii sanitare a interzis, astfel, accesul vizitatorilor pe secţii. Decizia a fost luată încă de dinaintea confirmării primului caz de coronavirus de la noi din ţară. 

″În urma analizei, cu maximă celeritate, a evoluţiei fenomenului Coronavirus Covid 2019 în România, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ‘Dr. Carol Davila’, din dorinţa de a acorda servicii de sănătate în condiţii de maximă siguranţă pentru pacienţi şi pentru personalul propriu, dispune următoarele măsuri de prevenire a contaminării, care vor fi adaptate la evoluţiile ulterioare ale acestei ameninţări la adresa sănătăţii publice: începând cu data de 26 februarie - SUUMC intră în carantină, sens în care vizitatorii nu vor mai avea acces în secţiile spitalului”, au transmis reprezentanţii spitalului Militar. 

Într-un comunicat de presă al instituţiei se precizează că, la internare, pacientul primeşte un număr de identificare care este comunicat, cu permisiunea sa, aparţinătorilor. 

Pentru fiecare secţie este la dispoziţia aparţinătorilor un număr de telefon şi intervalul orar la care pot apela pentru a obţine informaţii despre starea pacientului. De asemenea, accesul pacienţilor se realizează doar pe la punctul de control situat în Calea Plevnei 134. 

Valeriu Gheorghiţă, medic primar în cadrul Spitalului Militar, a declarat pentru Mediafax că „practic, trebuie să se respecte orele de vizită, s-a limitat numărul de vizitatori, adică trebuie să vină în spital persoanele care îi însoţesc pe cei cu dizabilităţi, pe cei care nu se pot deplasa singuri”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro