Spitalul Suceava. Dezvăluirea tulburătoare a secretarului de stat. „O parte din cadrele medicale refuzau să poarte echipamente de protecție”

Spitalul Suceava. Dezvăluirea tulburătoare a secretarului de stat. „O parte din cadrele medicale refuzau să poarte echipamente de protecție” © arhivă

Noi detalii în privința situației de la Spitalul Suceava, unitate greu încercată de criza Covid-19. Noul coordonator al activității, secretarul de stat, care este și generalul-maior în rezervă, Ionel Oprea, a făcut dezvăluiri tulburătoare. Pare-se că, potrivit acestuia, o parte din personalul medical refuza să poarte echipamentele de protecție.

Noua conducere militară a Spitalului Județean Suceava a „schimbat foaia”.

Noul coordonator al activității din unitatea spitalicească, generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, de asemenea secretar de stat în Ministerul Sănătății, a făcut declarații neașteptate. Potrivit acestuia, citat de Monitorul de Suceava, spitalul are suficiente echipamente de protecție, dar o parte din personal refuza să le poarte.

„În mod paradoxal, o parte din cadrele medicale refuzau să poarte aceste echipamente, iar aceasta este una din explicațiile pentru care aici sunt atât de mulți medici și asistenți infectați cu COVID-19. Chiar vă rog să mă citați cu această declarație. Dar acest comportament se va schimba și oamenii au înțeles că trebuie să poarte echipamentele de protecție”, a declarat secretarul de stat Ionel Oprea.

Obiectivul pe termen scurt pe care îl au autoritățile este ca este ca Spitalul Județean Suceava să redevină complet operațional în maxim 7 zile, a mai precizat Ionel Oprea.

Conform ultimelor date transmise de Grupul de Comunicare Strategică, 378 de medici din Suceava au fost infectați. La nivel național, bilanțul cadrelor medicale depistate cu Covid-19 este de 474.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro