Spitalul Universitar, în atenția ministrului Sănătății. „Au fost cereri pentru un management militar”

Spitalul Universitar, în atenția ministrului Sănătății. „Au fost cereri pentru un management militar” © Hepta

Vineri, 10 aprilie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut noi declarații. Oficialul a afirmat că are în atenție toate unitățile spitalicești care fie solicită ajutorul, fie care sunt observate că sunt depășite de situație, din punct de vedere managerial. 

Printre acestea se numără și Spitalul Universitar, conform Antena3. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat vineri, 10 aprilie că „au fost și cereri pentru un management militar. Noi tratăm fiecare unitate medicală separat atât ca management cât și ca activitate medicală”.

Ministrul a precizat că fiecare pacient care pășește într-un spital în această perioadă este considerat suspect de coronavirus. 

„Dacă ne gândim că în acest moment suntem într-un scenariu 4 în care avem suspect tot ce intră într-un spital, rămâne ca o parte medicală care trebuie protejată să aibă precauții în a trata un pacient”, a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a făcut din nou un apel la populație, spunând că toți cetățenii trebuie să înțeleagă că măsurile restrictive pot limita numărul de cazuri. 

Estimările oficiale sunt că, după data de 20 aprilie, România va avea un vârf, dar, precizează oficialul, „de acest vârf depinde foarte mult implicarea noastră cât și a populației cu respectarea unor norme”.

„Implicarea va duce ori la un vârf ascuțit cu număr mare de cazuri, poate mai mult de 10.000, sau putem avea un număr de cazuri care să nu se dubleze de la un zi la alta și să ne dea nouă posibilitatea să putem trata, externa și interna alți pacienți care se infectează cu coronavirus”, a subliniat Nelu Tătaru. 

Nu în ultimul rând, ministrul Sănătății a declarat că spre a doua jumătate a lunii mai - începutul lunii iunie, este probabil ca bilanțul numărul cazurilor de infectare să scadă. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro