Starea de urgență în România. Ludovic Orban spune că ar putea fi închise restaurantele și barurile

Starea de urgență în România. Ludovic Orban spune că ar putea fi închise restaurantele și barurile © Hepta

Ludovic Orban a făcut, duminică, o conferință de presă, din izolare. Premierul României a răspuns întrebărilor jurnaliștilor legate de criza coronavirus și a făcut precizări despre măsurile care vor fi luate în următoarea perioadă.

În multe țări din Europa, unde lucrurile sunt deja la un nivel grav, una dintre măsurile dure care au fost luate a fost închiderea tuturor spațiilor publice care nu sunt considerate necesare. În acest context, vizate sunt restaurantele, barurile și alte categorii de localuri unde oamenii ar putea să se strângă și să răspândească virusul.

Ce spune Orban despre închiderea localurilor

În timpul conferinței, Ludovic Orban a precizat că aceste măsuri sunt în faza de a fi analizate și urmează să se vadă dacă vor fi incluse în decretul care va desemna instaurarea stării de urgență, începând din 16 martie.

„Restaurante, baruri și alte categorii de localuri. Sunt în analiză astfel de măsuri. Noi am avut o gradualitate în ceea ce privește impunerea de măsuri. Dacă în primă fază am interzis manifestările de peste 1000 de persoane, ulterior am coborât la interzicerea manifestărilor de peste 100 de persoane. În momentul în care va fi necesar putem lua și astfel de decizii. Sunt în curs de analiză astfel de decizii”, a precizat prim-ministrul României.

Sâmbătă, președintele Klaus Iohannis a anunțat că, luni, va decreta stare de urgență pe teritoriul României. Șeful statului a făcut mențiunea că este o decizie luată în vederea achiziționării mai rapide a materialelor și resurselor necesare gestionării crizei.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro