Stațiunea montană din România, la fel de scumpă ca Mamaia. Turiștii sunt însă în număr mare aici
De Razvan Paltin.
Publicat pe 27.07.2022 la 10:17
Actualizat pe 27.07.2022 la 10:20
Dacă turiștii spun că pe litoral, în Mamaia, prețurile sunt exagerat de mari pentru acest sezon estival, iar românii preferă vacanțele în afara țării, iată că există o stațiune montană din România unde costurile se ridică la fel ca pe litoral. Totuși, turiștii vin într-un număr mare și plătesc pentru servicii, chiar dacă prețurile sunt uriașe.
- Cât trebuie să plătești pentru o noapte de cazare la munte
- Prețurile sunt la fel de mari ca în Mamaia
Prețurile pe litoral au crescut colosal în acest sezon estival, iar din acest motiv majoritatea românilor au decis că trebuie să lase România și să-și aleagă vacanțe în afara țării.
Mamaia e stațiunea unde s-au înregistrat cele mai mari scumpiri, iar aici nu ne referim numai la cazare, ci și la prețul mâncării sau la închirierea șezlongului pe plajă.
Stațiunea montantă din România unde prețurile sunt la fel de mari ca în Mamaia
Totuși, există însă o stațiune montană în România unde prețurile sunt la fel de mari ca în Mamaia, dar cu toate astea o mulțime de turiști aleg să meargă aici și să-și facă concendiul la aer curat.
Sinaia e stațiunea în care prețurile sunt ca în Mamaia, iar aici nu există nici măcar noțiunea de servicii all inclusiv, iar în prețul de cazare minim intră doar micul dejun. De pildă, o cameră rezervată în perioada 30 iulie -1 august, pentru două persoane și un copil, ajunge la 1400-1700 de lei, în Sinaia.
În același timp, în Mamaia, la un hotel de patru stele, ca și în cazul celui de la Sinaia, dar și cu piscină exterioară, prețurile sunt chiar mai mici, dar variază în funcție de anumite beneficii, însă costurile pornesc de la 1100 de lei și până la 2000 de lei.
Turiștii preferă să stea mai puțin în vacanță
Pentru că totul s-a scumpit în ultima vreme, turiștii preferă să stea mai puțin în vacanță, dar cu toate astea plătesc prețul cerut de hotelieri. Dacă în urmă cu doar câțiva ani veneau de luni și stăteau până duminică, acum sejurul durează doar 3-4 zile, de joi până duminică.
Tot la munte, pe Transfăgărășan, prețurile sunt la fel de ridicate, iar un turist a decis să-și arate nota de plată la un restaurant. Pentru doar o porție de mici și două porții de cartofi, bărbatul a fost nevoit să scoată din buzunar nu mai puțin de 88 de lei.
Bonul fiscal a devenit viral pe internet, iar turiștii sunt șocați de cât au de plătit pentru o mâncare atât de simplă și care altădată era foarte ieftină.