TAROM va face zboruri speciale de repatriere, pentru românii aflați în străinătate. Anunțul MAE

TAROM va face zboruri speciale de repatriere, pentru românii aflați în străinătate. Anunțul MAE © Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Transporturilor au anunțat, vineri, că românii aflați în Italia, fără rezidență și care lucrează sezonier, vor putea fi repatriați cu zboruri speciale Italia-România. Astfel, avioanele de la stat vor face un prim zbor de acest timp pe 21 martie 2020, se precizează într-un comunicat de presă.

MAE anunță că românii din Italia, fără loc de muncă și fără rezidență, vor putea fi repatriați prin intermediul unor zboruri speciale.

„În continuarea eforturilor susținute pentru facilitarea revenirii în țară a unor cetățeni români aflați cu titlu temporar în străinătate și care au fost afectați de măsurile întreprinse de statele europene pentru gestionarea și prevenirea epidemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor au identificat mai multe variante de transport aerian care vor permite revenirea în țară a cetățenilor români, nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul italian, ceea ce impune repatrierea acestora în cel mai scurt timp”, se arată în comunicat.

Totodată, autorităților au precizat că detaliile organizări curselor de acest tip vor fi comunicate cât mai repede românilor care se încadrează în criteriile menționate mai sus. Prima cursă va fi organizată în data de 21 martie 2020 și va avea loc dinspre Torino.

„Reînnoim apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale și recomandarea ca turiștii sau cetățenii români aflați temporar în străinătate să revină de urgență în țară”, au mai precizat autoritățile.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro