Tatăl lui Sergiu, gorjeanul cu coronavirus, este preot. Ambii au fost la biserică, de Sâmbăta Morţilor

Tatăl lui Sergiu, gorjeanul cu coronavirus, este preot. Ambii au fost la biserică, de Sâmbăta Morţilor © Foto simbol Pixabay

Acnheta epidemiologică se extinde în judeţul Gorj, după confirmarea primului caz de coronavirus. Pare-se că Sergiu, pacientul 1, a fost alături de tatăl său, preot, la biserică, săptămâna trecută. 

Sergiu, tânărul de 25 de ani din satul Dobrana, a fost la biserică săptămâna trecută, de Sâmbăta Morţilor, alături de tatăl său vitreg, care este preot. 

La acel moment, când a stat alături de mai mulţi credincioşi, e posibil să fi fost în perioada de incubaţie a virusului, relatează Antena3.

De asemenea, preotul a fost şi el izolat la domiciliu.

Tânărul de 25 de ani se află internat la Institutul Matei Balş din Capitală de joi-dimineaţă. Sergiu a fost adus de o ambulanţă specială din Gorj, după două zile petrecute izolat la domiciliu. Pacientul locuieşte alături de părinţi şi bunici. 

Potrivit ultimelor informaţii, starea sa este una bună. Momentan, pacientul nu are simptome.

Tânărul s-ar fi putut infecta în Germania

În cazul pacientului 1 din România a fost lansată o nouă ipoteză. Deşi a luat contact cu italianul de 71 de ani, nu este exclus ca el să fi luat coronavirusul din Germania. 

Direcţia de Sănătăte Publică sprijină această ipoteză. În continuare, se fac teste epidemiologice pentru a afla dacă mai există alţi oameni care au fost infectaţi cu virusul Covid-19. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro