Homepage » Actualitate » Stiri interne » „Torționarul de la Secția 16”, acuzat că l-a țepuit pe liderul unei grupări de tip mafiot / Infractorul, implicat în peste 1.200 de executări silite ilegale / Document exclusiv

„Torționarul de la Secția 16”, acuzat că l-a țepuit pe liderul unei grupări de tip mafiot / Infractorul, implicat în peste 1.200 de executări silite ilegale / Document exclusiv

De Narcis Voica.
Publicat pe 22.04.2021 la 23:50 Actualizat pe 22.04.2021 la 23:38

Viorel Șeicaru, în jurul căruia infractorii au făcut scut, fabricând povești și distrugând probe, a avut probleme, din cauza banilor, nu doar cu fosta nevastă, ci și cu liderul unei grupări de tip mafiot, care a încercat să-l „ardă” la buzunare.

 • Liderul de sindicat acuzat că a răpit, a torturat un om și a urinat pe el a ajuns la tribunal, din cauza unei datorii
 • Viorel Șeicaru a fost dat în judecată de liderul unei grupări de crimă organizată
 • Infractorul a fost acuzat de DNA că a măsluit peste 1.200 de dosare de executare silită

În 2017, liderul de sindicat Viorel Șeicaru - considerat un exemplu pentru agenții Poliției Române și pentru „vedetele” din anturajul său - a ajuns în fața judecătorilor, pentru că ar fi tras țeapă unui individ acuzat de crimă organizată. Conform portalului instanțelor de judecată, Șeicaru ar fi fost tras la răspundere de un anume Petrișor Lazăr, un escroc cu acte-n regulă, trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție la o lună după ce a depus plângere împotriva lui Șeicaru. Potrivit DNA, Lazăr fix cu asta se ocupa: inventa datorii, hărțuia presupușii datornici, iar pe unii chiar i-a lăsat fără case.
Conform procurorilor, începând din anul 2005, Petrișor Lazăr a inițiat și dezvoltat o afacere, inițial prin forma de organizare P.F.A., ulterior transformată în Întreprindere Individuală, prin care vindea diverse produse nealimentare, electronice și electrocasnice cu plata în rate. „De la bun început, inculpatul a stabilit ca grupuri țintă pensionarii și bugetarii – persoane care prezentau „bonitate” și a conceput un model de contract cu plata în rate, în care a inserat o clauză severă de penalități cu scopul declarat să „sperie” rău-platnicii. Mai mult, în documentul respectiv nu s-a menționat vreun cont în care să se facă plata ratelor, indicându-se o singură modalitate de plată și anume, pe bază de bon fiscal și chitanță nefiscală, la unul dintre punctele de lucru sau sediul I.I. Lazăr Petrișor din comuna Pietroșani, jud. Teleorman”, explica DNA, la momentul respectiv.

Viorel Șeicaru, ținta mafiotului Lazăr

Potrivit DNA, întrucât unii debitori i-au trimis bani inculpatului Lazăr Petrișor prin mandat poștal, pe lângă faptul că acesta nu a recunoscut primirea banilor, a luat și măsuri pentru a înlătura această formă de plată, inserând în contract mențiunea că plățile prin mandat poștal nu vor fi luate în considerare. Deoarece multe contracte nu au fost onorate de cei care achiziționaseră diverse bunuri în maniera de mai sus, inculpatul Lazăr Petrișor a apelat la avocatul Cucurezeanu Florin, care îi era consătean, pentru asigurarea reprezentării judiciare.
În perioada 2010 – 2015, au fost formate peste 5.000 de dosare civile ca urmare a faptului că inculpatul Lazăr Petrișor i-a dat în judecată pe datornici. Ca element comun, a rezultat că acesta îi obliga să plătească, pe lângă datorii și penalități drastice, chiar și 2,2 % din valoarea restantă pe zi de întârziere. Prin urmare, datornicul era nevoit să plătească în final sume de cinci ori mai mari.
Hotărârile judecătorești pronunțate de Judecătoria Zimnicea au rămas definitive prin neexercitarea căii de atac, ca urmare a strategiilor de amăgire a datornicilor, folosite de către inculpații Cucurezeanu Florin și Lazăr Petrișor. Aceste strategii constau în special în promisiuni de rezolvare pe cale amiabilă a litigiului, cu scopul vădit de a depăși termenul legal pentru exercitarea căii de atac, profitând de starea de vulnerabilitate cauzată de vârstă sau de lipsa cunoștințelor juridice ale persoanelor vizate, dar mai ales de buna-credință a acestora. În plus, au fost identificate cazuri în care datornicii au reclamat că au aflat despre acțiunile de chemare în judecată abia când au fost executați silit și au contestat semnăturile de pe confirmările de primire a actelor de procedură, inclusiv a comunicărilor hotărârilor judecătorești.
Mai mult, unele persoane nu încheiaseră cu inculpatul Lazăr Petrișor nici un fel de contracte de vânzare - cumpărare bunuri, acesta din urmă depunând la instanță documente falsificate chiar de el.

În perioada 2011 - 2014, inculpatul Lazăr Petrișor împreună cu executorul judecătoresc Nistor Vasile și avocatul Cucurezeanu Florin, a constituit un grup infracțional organizat, mascat de exercitarea activităților specifice ocupației fiecăruia și, în virtutea punerii în executare a hotărârilor judecătorești emise de Judecătoria Zimnicea, pe baza cărora s-au constituit un număr de 1.206 dosare de executare silită, au acționat cu rea-credință în scopul însușirii de bani sau bunuri (în special bunuri imobile).
Cererile de executare silită au fost depuse în numele Întreprinderii Individuale Lazăr Petrișor de către inculpatul Cucurezeanu Florin, care, în calitate de avocat, pentru fiecare cerere, a emis chitanțe în valoare totală de 346.988 lei, reprezentând ”onorariu de avocat”, de regulă peste 10% din valoarea creanței de recuperat, fără a încasa efectiv sumele menționate la data emiterii acestora.
„În cazul a zece dintre dosare, în perioada 06.01.2012 – 30.01.2014, inculpatul Nistor Vasile, în calitate de executor judecătoresc, în baza unei înțelegeri frauduloase cu Lazăr Petrișor, a obținut în mod nelegal foloase necuvenite pentru acesta din urmă și pentru sine. Astfel, au fost simulate licitații în urma cărora imobilele aparținând celor 10 datornici, dar și altor persoane terțe, au fost adjudecate în favoarea Întreprinderii Individuale Lazăr Petrișor (în calitate de creditoare reprezentată de Lazăr Petrișor). În unele situații, bunurile imobile au fost adjudecate de Curt Bogdan Constantin, unul din interpușii lui Lazăr Petrișor, tot în favoarea întreprinderii individuale.
Simularea licitațiilor a fost înlesnită prin aceea că Lazăr Petrișor a pus la dispoziția executorului judecătoresc persoane obediente, folosite în calitate de martori, licitatori sau adjudecatari.
În aceste condiții, a fost posibilă adjudecarea imobilelor la prețuri modice, sub valoare minimă impusă de lege (creditorul nu putea adjudeca sub 75 % din valoarea stabilită de expertul evaluator) ori în condițiile în care, fiind bunuri comune/devălmășie, nu puteau fi scoase la licitație
”, au precizat procurorii.
Prin această conduită infracțională, dreptul de proprietate deținut de persoanele datornice și de alte persoane (care aveau drept de proprietate în comun cu datornicii), asupra imobilelor executate silit, a fost vătămat. În perioada 29.09.2010 – 29.02.2016, inculpatul Lazăr Petrișor, în calitate de reprezentant legal al Întreprinderii Individuale Lazăr Petrișor, a stabilit, cu rea credință, taxa pe valoare adăugată, rezultatul fiind obținerea, fără drept, cu titlu de rambursare, a sumei de 1.792.502 lei de la bugetul de stat. Pentru a disimula adevărata natură a provenienței sumelor de bani dobândite în maniera de mai sus, în perioada 06.10.2014 – 02.05.2017, inculpatul Lazăr Petrișor a cumpărat 6 autoturisme de lux și a ridicat o construcție (fără autorizație) pe numele unei altei persoane.

Citește și: Amanta unui șef din Poliția Română: „Am fugit din țară, de frica lui!” / Cum încearcă să-și spele rușinea „boss-ul” din MAI

În articolul
„Torționarul de la Secția 16”, acuzat că l-a țepuit pe liderul unei grupări de tip mafiot / Infractorul, implicat în peste 1.200 de executări silite ilegale / Document exclusiv
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Tudor Chirilă, critici dure la adresa măsurilor anunțate de Klaus Iohannis: „A scos România educată la o terasă și-un mic"
Showbiz intern • la 00:05
Tudor Chirilă, critici dure la adresa măsurilor anunțate de Klaus Iohannis: „A scos România educată la o terasă și-un mic"
 • Tudor Chirilă, atac la adresa președintelui.
 • Ce a postat artistul
Horoscop duminică, 16 mai: Balanțele vor lua o decizie importantă
Horoscop zilnic • ieri la 23:48
Horoscop duminică, 16 mai: Balanțele vor lua o decizie importantă
 • Horoscopul zilei de 16 mai 2021
 • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de duminică
 • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Alex Bodi știe cum să se răsfețe în libertate. Afaceristul e atent mereu la look-ul său și întoarce toate privirile / PAPARAZZI
Paparazzi • ieri la 23:36
Alex Bodi știe cum să se răsfețe în libertate. Afaceristul e atent mereu la look-ul său și întoarce toate privirile / PAPARAZZI
 • Alex Bodi, surprins la ieșirea dintr-un salon de înfrumusețare
 • Afaceristul s-a urcat rapid în bolidul de lux
Gabi Popescu și-a lăsat bunele maniere acasă. Soțul Crinei Abrudan îți arată ce nu trebuie să faci în public / PAPARAZZI
Paparazzi • ieri la 23:36
Gabi Popescu și-a lăsat bunele maniere acasă. Soțul Crinei Abrudan îți arată ce nu trebuie să faci în public / PAPARAZZI
 • Gabi Popescu, un exemplu de ”așa nu” în public!
 • Soțul Crinei Abrudan nu ține cont de bunele maniere.
Dosarul în care șeful Poliției Capitalei s-a implicat personal, bătaia de joc a subalternilor / Detalii exclusive
Stiri interne • ieri la 23:35
Dosarul în care șeful Poliției Capitalei s-a implicat personal, bătaia de joc a subalternilor / Detalii exclusive
 • Dosarul în care o victimă care a cerut ajutorul șefului Poliției Capitalei, pentru a fi băgată în seamă de oamenii legii, a fost tras pe linie moartă
 • Deși au probe video, anchetatorii au tras pe dreapta cazul
Fotbalistul condamnat pentru că a tâlhărit o pensionară vrea să fenteze pușcăria / Cum încearcă să iasă din spatele gratiilor!
Stiri interne • ieri la 23:35
Fotbalistul condamnat pentru că a tâlhărit o pensionară vrea să fenteze pușcăria / Cum încearcă să iasă din spatele gratiilor!
 • Fotbalistul-politician condamnat la trei ani de pușcărie cu executare s-a sucit
 • Deși inițial a recunoscut faptele și a fost de acord cu sentința, acum vrea pedeapsă cu suspendare
 • Împreună cu un alt tâlhar, fotbalistul a bătut o pensionară și a lăsat-o lată, pe câmp, pentru un telefon și 1.000 de lei
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Bătaie între români, pe aeroportul din Luton. Imaginile, filmate și comentate de un alt român
recomandare pe as.ro
Calvarul prin care a trecut vedeta care a ținut din 2015 secretă relația cu un bărbat celebru din România: „Am început să plâng!” A născut gemeni, iar după 2 ani s-a aflat cine e tatăl lor
Romania TV
Olivia Steer l-a umilit crunt pe Florin Cîțu. Ce imagine a postat pe Facebook FOTO
Romania TV
Gina Pistol, transformare şocantă după naștere. Cum arată vedeta acum FOTO
recomandare pe antena3.ro
Horoscop rune 16-23 mai 2021, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au parte de plimbare, iar Vărsătorii de protecție divină
recomandare pe antena3.ro
Cum recunoaștem prezența ghidului spiritual și care sunt semnele la care trebuie să fim atenți
recomandare pe antena3.ro
Dr. Monica Pop, despre certificatul de vaccinare: "Nu are importanţă. Persoanele vaccinate se pot reinfecta şi pot transmite boala"
recomandare pe playtech.ro
Nominalizare previzibilă la Survivor România. Tuturor le-a părut rău să voteze așa
recomandare pe playtech.ro
Cum a apărut Răzvan Simion la nunta lui Dani Oțil. Toți au fost șocați
recomandare pe redactia.ro
O femeie a bătut la ușa vecinei care făcea amor zgomotos. Ce s-a întâmplat când a deschis ușa? A regretat pe loc
recomandare pe redactia.ro
Un mister vechi de peste două decenii a fost rezolvat după ce un vânător a capturat un aligator! Ce a găsit în stomacul fiarei e şocant
recomandare pe a1.ro
Te cunosc de undeva, 15 mai 2021. Cine a câștigat finala. Adriana Trandafir și Romică Țociu sunt învingătorii sezonului 16
recomandare pe romaniatv.net
Cu cine s-a iubit Mircea Badea înainte de Carmen Brumă. Au avut o relaţie de 7 ANI
recomandare pe romaniatv.net
Dieta celebră care a distrus-o pe Mirabela Dauer. Cum i-a afectat rinichii
recomandare pe bzi.ro
Incendiar! Acuzații extrem de grave la adresa europarlamentarului Dragoș Benea!
recomandare pe Jurnalul.ro
Emil Boc, descurcăreț în pandemie. Și-a plătit împrumutul de campanie și și-a cumpărat un mic domeniu lângă Cluj
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Cum poate să arate Ilinca Vandici în costum de baie! A atras toate privirile bărbaților
recomandare pe Ciao.ro
Rona Hartner a RUPT TĂCEREA! De ce DIVORȚEAZĂ de soțul francez