Tradiţii şi superstiţii de Sfântul Ilie. Ce este bine să facă fetele nemăritate pentru a-şi găsi alesul
Publicat pe 18.07.2018 la 16:20 Actualizat pe 20.07.2018 la 18:08
Pe data de 20 iulie, în fiecare an, creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Prooroc Ilie. Acesta este unul dintre cei mai mari sfinţi ai creştinătăţii pe care Biserica îl prăznuieşte anual graţie credinţei sale faţă de Dumnezeu. Mai multe tradiţii şi superstiţii sunt legate de această sărbătoare, iar una dintre cele mai importante superstiţii este cea legată de fetele nemăritate.
Pe data de 20 iulie, în fiecare an, creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Prooroc Ilie. Acesta este unul dintre cei mai mari sfinţi ai creştinătăţii pe care Biserica îl prăznuieşte anual graţie credinţei sale faţă de Dumnezeu. Mai multe tradiţii şi superstiţii sunt legate de această sărbătoare, de Sfântul Ilie prăznuit în fiecare an pe data de 20 iulie, iar una dintre cele mai importante superstiţii este cea legată de fetele nemăritate.
Fetele care nu şi-au găsit încă alesul, dar care speră să-şi găsească marea iubire cât mai repede obişnuiesc de Sfântul Ilie prăznuit în fiecare an pe data de 20 iulie, să ţină rândul unor obiceiuri şi superstiţii extrem de importante. Astfel, tinerele care nu şi-au găsit sufletul pereche, dar vor ca acest lucru să să întâmăple cât mai repede în viaţa lor, trebuie să ţină cont de aceste tradiţii de Sfântul Ilie. Una dintre cele mai vechi superstiţii vorbeşte despre ziua de dinaintea prăznuirii sărbătorii Sfântului Ilie. Fetele nemăritate trebuie să meargă noaptea pe câmpurile pe care a fost plantată cânepă, să se dezbrace şi goale să se tăvălească prin cultură. Dacă în acea noapte de dinainte de Sfântul Ilie prăznuit în fiecare an pe data de 20 iulie visează cânepă verde acest lucru înseamnă că se vor mărita cu un bărbat tânăr şi frumos. Dacă vor visa cânepă uscată alesul lor va fi un bărbat bătrân.
De asemenea, o altă superstiţie pe care o au fetele nemăritate este ca în ziua de Sfântul Ilie să meargă la biserică, să se roage şi să aprindă două lumânări. Una pentru ele, iar cealaltă pentru viitorul bărbat care va veni în viaţa sa, iar în curând îşi vor cunoaşte sortitul graţie tradiţiei de Sfântul Ilie prăznuit în fiecare an pe data de 20 iulie.
CE SĂ NU FACI DE SFÂNTUL ILIE, 20 iulie
Se spune că dacă în ziua de Sfântul Ilie este furtună, nu trebuie să se deschidă uşile sau geamurile caselor, ca nu cumva să se ascundă vreun diavol ce fuge de furia Sfântului.
De Sfântul Ilie, pe 20 iulie, nu se spală, nu se coase şi, de obicei, nu se munceşte.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
O.P.