Traficantul măcelărit la comanda unor polițiști mafioți, un nou scandal penal / Bebino a fost trimis în judecată pentru influențarea martorilor
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 06.04.2022 la 23:41
Actualizat pe 06.04.2022 la 23:41
Condamnat cu suspendare pentru trafic de droguri și judecat pentru tentativă de omor și lipsire de libertate, Bebino, lider al grupării Sportivii, s-a ales cu un nou proces penal.
- Traficantul de droguri Bebino a fost trimis în judecată, într-un nou dosar
- Interlopul, care a fost măcelărit la comanda unor polițiști mafioți, este acuzat de influențarea unor martori
- Anul trecut, el a fost trimis în judecată și pentru lipsire de libertate
Marius Alecu, alias Bebino, traficantul pe care polițiștii mafioți de la Combaterea Crimei Organizate au încercat să-l lichideze fiindcă le încurca afacerile, a fost trimis în judecată, recent, într-un dosar în care este acuzat de influențarea declarațiilor unor martori.
Interlopul din gruparea Sportivilor a fost trimis în judecată, într-un alt dosar, anul trecut, alături de alți doi infractori periculoși, pentru lipsire de libertate - faptă comisă asupra unor martori din dosarul în care Bebino este acuzat de tentativă de omor. Despre acuzațiile procurorilor, avocatul lui Marius Alecu susținea: „Acuzaţiile nu prezintă relevanţă şi nu au absolut deloc substanţă. (...) Clientul meu a obţinut în fond soluţia de achitare. Acel martor a fost prezent la incidentul din Tei-Toboc aproximativ 3 secunde. Declaraţia sa e o declaraţie corectă care reflectă adevărul, este favorabilă clientului meu”.
Evenimentele au avut loc înainte ca Marius Alecu să fie achitat, iar victima le-a povestit atunci procurorilor că s-a trezit cu maşina distrusă şi cu interlopii înarmaţi cu cuţite peste el. După ce l-au blocat în trafic, Bebino și lacheii lui au dat buzna în casa martorului, pentru a-l determina să-și schimbe declarațiile. Despre atacul violent, avocatul lui Bebino a susținut: „Datorită volumului ridicat al muzicii, persoanele dinăuntru nu au auzit bătăile în uşă, iar Alecu Marius (foto jos) a împins uşa şi a intrat înăuntru, nu a provocat niciun scandal. Cu persoana vătămată s-au lămurit pe loc. Adică ei s-au şi pupat. Nu este neapărat o răzbunare, din punctul meu de vedere este o manevrare a persoanei vătămate”.
În urmă cu doi ani, Bebino a fost ținta unui asasinat la comandă organizat de gruparea de tip mafiot din care făceau parte polițiști, printre care și Robert Badea (foto jos), de la Combaterea Crimei Organizate. Cum în dosarul lui Badea acuzațiile nu sunt foarte grave, ci doar de crimă organizată și tentative de asasinate la comandă, magistrații au dispus ca acesta să fie eliberat din arest și să fie judecat în stare de libertate. Conform DIICOT, gruparea de tip mafiot coordonată de polițiști funcționa încă din 2012, însă, evident, niciun polițist și niciun procuror n-a știut nimic, timp de șapte ani.
Cei 16 mafioți care au lucrat nestingheriți sub nasul procurorilor și al colegilor încă din anul 2012 au fost trimiși în judecată, „din cauza” unui luptător MMA - Alin Marian Albișor - pe care n-au reușit să-l ucidă și a depus plângere împotriva lor. „La data de 13.04.2019, în timp ce o persoană vătămată, conducea un autoturism, pe o șosea de pe raza județului Vrancea, mai mulți inculpați, folosind un autoturism, au acroșat autoturismul cu care se deplasa persoana vătămată, proiectându-l în afara carosabilului, după care inculpații i-au aplicat victimei nouă lovituri de cuțit, precum și alte lovituri cu obiecte contondente, respectiv țevi metalice, cu intenția de a o ucide”, se precizează în rechizitoriul procurorilor DIICOT.
Aceiași asasini dirijați de polițiști au încercat să îl ucidă și pe Marius Alecu, zis Bebino. În respectivul dosar, Cezar Petcu, zis Joe (foto sus), a fost condamnat la 6 ani de pușcărie, din care va executa 4. „La data de 09 ianuarie 2020, în jurul orei 21.00, pe o stradă din municipiul București, pe fondul conflictului dintre membrii grupării cu o grupare rivală, precum și în contextul unui denunț formulat de către o persoană vătămată, fiind instigați de către liderul grupării, doi inculpați, au chemat partea vătămată la respectiva adresă și au exercitat asupra acestuia acte de violență fizică, inclusiv cu o sabie, provocându-i leziuni traumatice ce au pus în primejdie viața”, a explicat DIICOT. Conform lui Bebino, pentru uciderea sa s-ar fi plătit suma de 17.000 de euro.
„Din cercetări a reieșit faptul că un rol important în gruparea infracțională l-a avut inculpatul Badea Robert Cristian, polițist în cadrul BCCO, Serviciul Antidrog, persoană care a asigurat atât consilierea juridică a liderului grupării infracționale, cât și fluxul de informații, din interiorul instituțiilor de aplicare a legii, cu privire la activitățile de cercetare desfășurate de acestea, către liderul grupării și prin intermediul acestuia, către toate grupările infracționale. De asemenea, inculpatul Badea Robert Cristian i-a asigurat liderului grupării inclusiv accesul în mediul penitenciar, unde acesta a avut acces la datele privind eventuale denunțuri sau inițiative de a formula denunțuri provenite de la persoane încarcerate și care s-au aflat în relații cu acesta. Totodată, în vederea obținerii de profituri financiare și ,,albirii” provenienței ilicite a acestora ofițerul de poliție a întreprins, împreună cu liderul grupării, demersuri în nume personal în vederea deschiderii și administrării în fapt a 2 case de pariuri sportive, dar care funcționau în drept ca și puncte de lucru ale unei societăți comerciale coordonate de către liderul grupării”, au explicat procurorii DIICOT, despre gruparea care timp de șapte ani a acționat sub nasul lor.
Aceiași procurori DIICOT au relatat, cu detașare, că mafioții au acționat încă din 2012: „Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că, începând cu anul 2012, liderul grupării, cu ajutorul altor persoane, a obținut sume de bani din activități de proxenetism, ce s-au desfășurat pe teritoriul Elveției, Italiei, Franței, Germaniei, Marii Britanii și Spaniei. Sumele de bani obținute au fost transportate în România de către intermediari sau au fost transferate prin intermediul unui serviciu de transfer rapid de numerar, pe numele unor persoane apropiate liderului grupării. Cu privire la comiterea infracțiunii de spălarea banilor s-a reținut faptul că sumele de bani obținute în urma comiterii de infracțiuni au fost „spălate” prin achiziționarea de proprietăți imobiliare în România și autoturisme de lux. De asemenea, sumele de bani obținute din activitățile infracționale au fost reintroduse în circuitul financiar prin acțiuni de creditare a unor societăți comerciale administrate în fapt de către liderul grupării”.
„În perioada în care a coordonat activitatea de proxenetism pe teritoriul Elveției, liderul grupării a intrat în conflict cu membrii unei alte grupări concurente, formată din cetățeni de origine albaneză. La data de 09.03.2012, acesta însoțit de alți 2 cetățeni români l-au atacat cu intenția de a-l ucide pe un cetățean albanez, pe fondul reglării unor conturi determinate de implicarea liderului grupării în activități de proxenetism. În acest scop cei 3 cetățeni români l-au urmărit cu un autoturism în trafic pe cetățeanul albanez și în momentul în care acesta din urmă se deplasa într-o zonă necirculată, au procedat la acroșarea autovehiculului condus de victimă, ulterior coborând din mașină și lovindu-l pe acesta cu diverse obiecte contondente și înțepătoare. De asemenea, s-a stabilit că, începând cu anul 2016, gruparea de crimă organizată și-a extins activitățile infracționale pe raza municipiului București, în sensul comiterii infracțiuni de cămătărie, desfășurată prin intermediul unei societăți comerciale neautorizate pentru a realiza acțiuni de creditare și în cadrul căreia își desfășurau activitatea mai mulți inculpați. Probele administrate în cauză au relevat că activitățile de cămătărie s-au desfășurat și personal de către liderul grupării, dar și cu sprijinul celorlalți membri”, susține DIICOT.