Transportul în comun va funcționa cu program special, după decretarea stării de urgență. Anunțul autorităților

Transportul în comun va funcționa cu program special, după decretarea stării de urgență. Anunțul autorităților © cetateanul.net

Reprezentanții Societății de Transport București (STB) au anunțat că, odată cu instaurarea stării de urgență, transportul public din Capitală va funcționa cu program special. Chiar dacă cei de la Metrorex nu au făcut, momentan, precizări, se crede că același lucru va fi valabil și pentru metrou, cel mai tranzitat mijloc de transport pentru bucureșteni.

Luni, 16 martie, președintele Klaus Iohannis va decreta stare de urgență. Drept urmare, autobuzele, tramvaiele și metroul vor circula în continuare, însă sub un program special. Ce înseamnă acest lucru a explicat chiar directorul STB, Andrei Creci.

Transportul public, program special de stare de urgență

Creci a precizat că programul transportului de suprafață va fi redus, la fel ca și numărul de autobuze și de tramvaie de pe teren, în comformitate cu numărul mai scăzut de călători din această perioadă.

„Circulația nu va fi oprită, nici nu avem voie sa facem asta, însă mijloacele de transport vor circula după un program restrâns, într-un număr mai mic”, a explicat Andrei Creci, pentru Libertatea.

„Noi oricum am redus deja numărul de autobuze și tramvaie de pe teren, pentru că sunt puțini călători în această perioadă, dar va fi din nou redus, de mâine.”

Despre metrou, momentan nu se știe nimic, însă se așteaptă la măsuri asemănătoare luate și de cei de la Metrorex.

Anterior, Metrorex anunța o serie de eforturi luate în vederea preveniri răspândirii noului coronavirus. Atât stațiile și garniturile, cât și interiorul trenurilor, sunt dezinfectate mai frecvent și mai amplu, pentru a preveniri infectarea pasagerilor.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro