Transportul public, mai scump! Prețul unei călătorii s-ar putea dubla

Transportul public, mai scump! Prețul unei călătorii s-ar putea dubla © Arhivă

Anunț impotant pentru bucureșteni! Pentru prima oară în 11 ani, prețul unei călătorii s-ar putea chiar dubla. Directorul general at Societății de Transport București (STB) a anunțat că dorește creșterea tarifului de călătorie, în condițiile în care, în 2018, primarul general Gabriela Firea spunea că ar vrea ca transportul public să fie gratuit.

Potrivit AGERPRES, directorul general al STB, Andrei Creci, a anunțat că ar dori creșterea prețulului pe o singură călătorie la 2,5 lei, comparativ cu 1,3 lei, cât costă în prezent o singură cursă. Astfel, veniturile lunare ale societății ar urma să crească și cu 6-7 milioane de lei.

Prețul pe o călătorie STB s-ar putea dubla

În prezent, România se află pe locul 2 din 14 într-un clasament la nivel european, care vizează tarifele scăzute la bilete și densitatea stațiilor.

„În orice oraş civilizat unde există transport în comun, municipalitatea este cea care subvenţionează într-o formă sau alta transportul public, pentru că, prin natura sa, acesta nu este profitabil din punct de vedere economic. Nu s-a dovedit profitabil nicăieri, iar unele municipalităţi din Europa au chiar gratuitate absolută la transportul public, deci primăria suportă cheltuielile. Ceea ce nu e cazul la noi”, a spus Creci.

Tot directorul general a anunțat că, în 2020, plănuiește să achiziționeze 40 de tramvaie de 18 metri, existând un deficit major la nivelul acestor mijloace de transport, în București. Ar urma și ca autobuzele vechi să treacă printr-o transformare, având în vedere că unele sunt vechi de 15 ani.

Din februarie, titlurile de călătorie pot fi plătite cu cardul pe telefonul mobil.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro