Veşti bune pentru elevii care fac naveta! Transportul se decontează! Câţi bani vor primi

Veşti bune pentru elevii care fac naveta! Transportul se decontează! Câţi bani vor primi © Arhivă

Veşti bune pentru elevii care fac naveta pentru a ajunge la şcoală. Ministrul Educaţiei a precizat că abonamentele elevilor vor fi decontate. Decizia a fost luată în şedinţa de marţi seara.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a precizat că în cadrul şedinţei de marţi seara a întaintat mai multe propuneri Guvernului în ceea ce priveşte situaţia elevilor.

Astfel, Monica Anisie a anunţat că se vor aduce îmbunătăţiri sistemului de decontare al abonamentelor şcolare.

Ţinând cont de legislaţia în vigoare pentru anul 2019-2020, abonamentele elevilor care fac naveta pentru a ajunge la şcoală pe o distanţă de până la 50 de kilometri pot fi decontate integral. În acest moment, potrivit legislaţiei în vigoare, tariful oferit în acest sens este de 3,48 lei/km dus-întors, fără TVA.

"În această seară am propus Guvernului României trei măsuri bune pentru sistemul de educaţie. Prima ordonanţă de urgenţă este de modificare a art. 84 alin. 3 din Legea Educaţiei Naţionale. În felul acesta se armonizează legislaţia privind naveta elevilor, decontarea acestei navete, având în vedere faptul că decizia Curţii Constituţionale prevedea modificarea acestui articol, şi anume, se referă la sintagma 'decontării pe bază de abonament'. Această modificare pe care, în seara aceasta, am realizat-o este un prim pas pentru deblocarea decontării navetei elevilor. Pentru că această OUG va fi urmată de o hotărâre de guvern prin care vom stabili modul în care se va face această decontare a navetei elevilor", a spus Monica Anisie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro