Tratamentul pentru bolnavii de COVID-19, publicat în Monitorul Oficial

Tratamentul pentru bolnavii de COVID-19, publicat în Monitorul Oficial © Hepta

Ministerul Sănătății a publicat protocolul de tratament al pacienților depistați cu virusul COVID-19. În documentul cu pricina sunt prevăzute diversele tratamente, în funcție de manifestările bolii și stadiile de manifestare.

Așadar, pacienții sunt clasificați drept asimptomatici, cu simptome ușoare (fără pneumonie), medii (cu pneumonie fără severitate) sau severe. 

„Direcţiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii, unităţile sanitare publice şi private, precum şi personalul medical implicat în furnizarea de servicii medicale din specialităţile implicate vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin”, este precizat în Ordinul nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-Cov-2, care a fost publicat în Monitorul Oficial pe 24 martie.

Protocolul de tratament a fost conceput în funcție de experiența anterioară în cazul epidemiei de SARS din 2003, având în vedere că nu există medicamente aprobate pentru tratarea noului coronavirus. Medicamentația este inspirată de epidemia de SARS din 2003, cea de MERS din 2012 și din datele adunate până acum în urma pandemiei de SARS-CoV-2.

Cum sunt tratați bolnavii de COVID-19

Formele fără simptome nu sunt tratate deloc, formele ușoare se tratează cu Paracetamol sau alte simptomtice, alte forme ușoare, fără pneumonie, sunt tratate cu Lopinavir/Ritonavir sau Hidroxiclorochină. Formele medii ale bolii sunt tratați cu Hidroxiclorochină, în timp ce pacienții cu forme severe sau critice sunt tratați cu Hidroxiclorochină, Remdesivir şi Tocilizumab. 

Atenție, însă: nu începeți tratamente fără consultarea cu medicul de familie!


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro