Trei chinezi se află de 7 zile în Olt. De ce autorităţile au ţinut totul secret

Trei chinezi se află de 7 zile în Olt © Arhiva

Virusul ucigător din China a speriat întreaga populaţie. După ce a fost declarată epidemie la nivel mondial, un caz revoltător iese la iveală, tocmai în judeţul Olt.

Prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, susţine că trei persoane de origine chineză au ajuns în ţara noastră pe data de 1 februarie. Tot de atunci, ele sunt monitorizate de epidemologii DSP Olt, în ciuda faptului că oficialii DSP au ţinut secret acest lucru.

Cele trei persoane de naţionalitate chineză au aterizat pe Aeroportul Otopeni din Bucureşti. De acolo au ajuns în judeţul Olt. Mai exact, o persoană a ajuns în Slatina, iar celelalte două în Corabia.

Încă de când au ajuns în judeţul Olt, cele trei persoane sunt ţinute sub monitorizare de catre DSP. Acest lucru se întâmplă deşi cei trei chinezi nu prezintă simptome specifice coronavirusului.

Totuşi, prefectul judeţului declară că deşi cele trei persoane sunt ţinute sub observaţie, oficialii DSP au ţinut acest aspect ascuns şi nu au comunicat public pe această temă.

De asemenea, Florin Homorean, prefectul judeţului, mai spune că, în mod oficial, chiar el a primit o informare pe data de 4 februarie despre acest caz, chiar dacă Direcţia de Sănătate Publică nu a comunicat pe acest subiect.

„L-am rugat pe domnul director să facă o informare, conform atribuţiilor dumnealor. Poate să facă o conferinţă de presă, pentru că am văzut că în ţară s-au făcut conferinţe de presă pe tema asta, şi să răspundă la întrebări. Ei spun în informare că au realizat supravegherea infecţiei umane, s-a monitorizat şi s-a transmis către toţi prestatorii de servicii medicale ce trebuie să facă şi că se face monitorizare până pe 14 februarie. Precizează de asemenea  că nu au fost prezente semne de boală în perioada 1-3 februarie. E destul de veche informaţia, de aceea l-am rugat pe domnul director Iordache  (n.r. – Andrei Iordache, directorul DSP Olt) să iasă public cu o informare în care să spună care mai este situaţia acestor trei cetăţeni, pentru că informaţia o deţine dumnealui. (...) Ministrul Sănătăţii a comunicat public, nu înţeleg de ce dumnealui nu face acelaşi lucru la nivelul judeţului, mai ales pe fondul isteriei mondiale”, a spus prefectul de Olt. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro