Trei cutremure în mai puțin de 24 de ore, în Vrancea

Trei cutremure în mai puțin de 24 de ore, în Vrancea © fotografie simbol arhivă

Trei cutremure s-au produs în România, în mai puțin de 24 de ore, duminică și noaptea trecută. Toate seismele au avut loc în zona Vrancea.

Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru fizica pământului, INCDFP, primul cutremur a avut loc duminică, la ora 9:44 și a înregistrat o magnitudine de 2,9 grade pe scara Richter. Următorul seism a avut loc la ora 16:33, cu o magnitudine de 3,3 grade pe scara Richter,

Ultimul cutremur s-a produs noaptea trecută, la ora 00:58 și a avut o magnitudine de 2,4 grade pe scara Richter, potrivit INCDFP. 

În total, de la începutul lunii și până acum, în România au avut loc 15 cutremure, cel mai puternic fiind pe data de 10 noiembrie, cu o magnitudine de 3,8 grade.

Cel mai puternic seism din 2019

Vă reamintim că cel mai puternic cutremur de anul acesta s-a produs în luna septembrie, pe data de 3. Acesta a avut o magnitudine de 4,5 grade pe scara Richter. A urmat apoi o serie de alte cutremure destul de puternice, de 4,1 și 4 grade pe scara Richter, după doar câteva zile. 

Gheorghe Mărmureanu, despre cel mai puternic cutremur de anul acesta

Chiar dacă a înregistrat o magnitudine de 4,5 grade, directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru fizica pământului susține că a fost un seism cât se poate de normal.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro