Tu ai curaj să mergi acolo? Lista celor cinci locuri bântuite din Bucureşti

Tu ai curaj să mergi acolo? Lista celor cinci locuri bântuite din Bucureşti © Foto simbol Profimedia

De când lumea şi pământul, există fenomene pentru care nu au fost găsite explicaţii. În jurul unor clădiri importante din Capitală, întâmplări bizare au ţesut poveşti cu iz de paranormal. Puţini ştiu că în Bucureşti, există opt astfel de locuri! Tu ai mers vreodată acolo sau ai avea curaj s-o faci?

  • Hotel Cişmigiu

Legenda spune că o tânără a pierit în Hotelul Cişmigiu, în urma unui accident cumplit. Într-un weekend, când majoritatea locatarilor din acea clădire erau plecaţi, o studentă din Republica Moldova a căzut în casa liftului. După ore întregi în care a îndurat chinuri groaznice şi a ţipat în zadar după ajutor, tânăra s-a stins din viaţă. Oamenii spun că, imediat după ce trupul ei a fost găsit, au început să se audă ţipete. În zilele noastre, încă se vorbeşte despre prezenţe bizare ce apar din când în când la Hotelul Cişmigiu.

  • Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu

Din generaţie în generaţie, se spune că Teatrul de Vara din Parc Bazilescu devine noaptea gazda unor fenomene inexplicabile. Din această clădire ar începe să se audă zgomote ciudate. În spatele acestor întâmplări ar sta fantoma juristului Bazilescu, căruia i-a aparţinut terenul pe care a fost construită clădirea. 

  • Orfelinatul de pe Strada Franceză 

O altă clădire despre care se crede că este bântuită - Orfelinatul de pe Strada Franceză. În acest loc, potrivit adepţilor fenomenelor paranormale, există 203 fantome ale unui copii care umblă în fiecare noapte în casa de pe Strada Franceză nr. 13-14. Aici a funcţionat un orfelinat, sub conducerea lui Stavrache Hagi-Orman. Copiii ar fi fost chinuiţi şi ţinuţi fără apă şi mâncare. 

  • Fantoma de la Casa Poporului

La ore târzii, în Palatul Parlamentului s-ar petrece fel de fel de întâmplări bizare. De-a lungul timpului, mai mulţi paznici au povestit că se aud zgomote, când clădirea este... goală. Mai mult, fantomele ar fluiera, declanşând sistemele de alarmă. Legenda mai spune că, printre fantome se numără o anume Ana, care apare îmbrăcată într-o rochie albă şi cere ajutor.  

  • Casa sângelui negru

Dacă locuieşti în Bucureşti de mai multă vreme, sigur ai auzit şi de cea mai cunoscută legendă! Este vorba de fantoma lui Mircea Eliade din "Casa sângelui negru". Scriitorul a locuit într-o clădire de pe strada Mântulească. Începând cu anul 1948, aceasta a rămas fără proprietari. Multe zvonuri spun că locuinţa era bântuită de alte fantome când scriitorul locuia, iar el ar fi folosit acest lucru ca... inspiraţie. Vecinii au povestit că în fiecare dimineaţă se aud sunete stranii ce ar provine de la o prostituată care a fost ucisă acolo în secolul al 19-lea.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro