ULTIMĂ ORĂ! Primul caz confirmat de coronavirus din Capitală

ULTIMĂ ORĂ! Primul caz confirmat de coronavirus din Capitală © arhiva

În urmă cu puțin timp a fost confirmat primul caz de coronavirus din București. Astfel, bilanțul persoanelor infectate din țara noastră a ajuns la 12. 

Avem primul caz confirmat de coronavirus din Capitală. Este vorba despre un bărbat de 49 de ani care a venit de la Roma în data de 27 februarie 2020.

Bărbatul s-a prezentat în urmă cu o seară la Institulul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” cu febră și astfel i-au fost recoltate probe pentru COVID-19, mai ales că acesta a călătorit în Italia în urmă cu puțin timp. 

„Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19. Este primul caz depistat în București. Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară”, se arată într-un comunicat al Grupului pentru comunicare strategică.

S-a intervenit cu izoleta pentru transportul bărbatului de la domiciuliu la Institutul Național de Boli Infecționeze, iar astfel bilanțul persoanelor infectate de virusul din China ajunge la 12. 

Tot astăzi, alte două persoane au fost confirmate de coronavirus. Este vorba despre două fete: una de 16 ani, iar alta de 15. 

"Au fost confirmate alte două cazuri de persoane care sunt infectate cu noul coronavirus (COVID-19), numărul cazurilor ajungând astfel la 11. Un caz privește o tânără de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara, dar într-o altă clasă",  a mai anunțat astăzi Grupul de Comunicare Strategică


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro