Putea fi salvată! Ultimele ore ale Alexandrei, tânăra ucisă la Caracal. Poliția a pierdut vremea timp de 2 ore

Putea fi salvată! Ultimele ore ale Alexandrei, tânăra ucisă la Caracal. Poliția a pierdut vremea timp de 2 ore © Facebook

Cazul fetei dispărute dintr-o comună din Olt devine din ce în ce mai șocant. În timp ce există bănuieli clare că Alexandra Măceșeanu ar fi fost ucisă de șoferul care a luat-o la ocazie, detalii legate de intervenția polițiștilor stârnesc revoltă.

Alexandra a încercat să se salveze. Tânăra, care își pierduse telefonul undeva pe drum, a reușit să găsească un telefon vechi al răpitorului ei, în casa unde era ținută captivă. A sunat la 112, unde a oferit detalii fără echivoc despre locul unde se află.

STS-ul a localizat aria de acoperire, apoi au trimis Poliția să intervină. Prin trei adrese greșite au trecut autoritățile, pierzând timp prețios cu percheziții inutile. Tot Poliția a pus cap la cap locația adevărată, însă odată ajunși acolo, s-au lovit de o lege fără sens.

Potrivit legii din România, mandatele de percheziție nu pot fi puse în aplicare în intervalul orar 20.00 – 06.00. Așadar, echipajele de Poliție ajunse la „casa ororilor” la ora 04.00, au rămas în fața porții și s-au plimbat în fața porții, timp de două ore.

„Fata dispărută de la Dobrosloveni a sunat aseară, a anunţat: mă aflu într-o casă mare, veche, aproape părăsită, iarbă multă în curte, boscheţi şi are doi câini lupi, e într-un service. În momentul acela el i-a luat telefonul: «Cu cine vorbeşti?». Era un telefon cu botoane, ce se vorbeşte aici. Iar când a închis, cei de la 112, sau eu ştiu cum s-a-ntâmplat, au localizat apelul. După telefon au venit la adresă, dar nu a intrat absolut nimeni, pentru că dimineaţă la ora 4.00 se auzea – «Lasă-mă, că mă omori! Lasă-mă, că mă omori!». Au sunat vecinii la 112, au venit 3-4 echipaje de poliţie şi s-au plimbat pe stradă prin faţa curţii până la ora 6,00. La ora 6,00 au intrat în curte pentru că atunci au obţinut mandat de percheziţie. Alexandra le-a spus la telefon că este fata răpită când aştepta o maşină de ocazie”, a povestit o sursă, potrivit Adevărul.

Cum se putea interveni legal

Totuși, se putea intervni legal, așa cum au explicat mai multe surse judiciare, dar și un avocat.

„Atunci când există indicii că viaţa unei persoane este pusă în pericol nu este nevoie de un mandat de percheziţie, se intervine conform procedurii infracţiunii flagrante. Practic, vorbim de proceduri de intervenţie în cazul infracţiunilor descoperite în timpul săvârşirii sau imediat după săvârşire. Într-adevăr, în ceea ce priveşte mandatele de percheziţie, acestea pot fi puse în aplicare doar între orele 06.00-20.00. Totul depinde de indiciile pe care le-au avut anchetatorii la acea ora”, a explicat un fost procuror.

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro