Un alt pacient a fost ars pe masa de operaţie, la Spitalul Floreasca. Decizia de ultimă oră a autorităţilor

Un alt pacient a fost ars pe masa de operaţie, la Spitalul Floreasca. Decizia de ultimă oră a autorităţilor © arhivă

Detalii cutremurătoare ies la iveală, la scurt timp de la moartea pacientei de 66 de ani, care a ars pe masa de operaţie. Se pare că incidentul de la finalul anului 2019 nu a fost singurul de acest gen, de la Spitalul Floreasca. 

Miercuri, 8 ianuarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunţat că a fost deschis un al doilea dosar penal în cazul unui alt pacient care a fost ars în timpul unei operaţii, la Spitalul Floreasca, în luna martie a anului 2019. 

Pacientul care a suferit arsuri în luna martie a anului trecut se afla în sala de operaţii pentru bolnavi cronici. 

"La data de 08.01.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti a fost înregistrat un alt dosar penal având ca obiect sesizarea din oficiu privind faptul că, în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, un pacient care a fost operat în luna martie 2019 în sala de operaţii pentru bolnavi cronici a suferit arsuri în timpul intervenţiei chirurgicale", se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres.

În acest caz s-a dispus începerea urmării penale in rem pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. 

Cercetările continuă. În aceeaşi zi în care Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunţat cel de-al doilea dosar penal decis pentru un incident asemănător cu cel al pacientei de 66 de ani, mai mulţi asistenţi medicali şi medici rezidenţi de la Floreasca au fost audiaţi ca martori. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro