Un bărbat din Slatina care a stat în avion lângă italianul cu coronavirus s-a plimbat două zile prin București

Un bărbat din Slatina care a stat în avion lângă italianul cu coronavirus s-a plimbat două zile prin București © Foto simbol arhivă

Un bărbat din Slatina care a călătorit în acelaşi avion cu italianul de 71 de ani, infectat cu coronavirus, s-a plimbat liber două zile prin Capitală. DSP Dolj a transmis că bărbatul ar fi scăpat dintr-o "eroare de transmitere". 

Bărbatul din Slatina a zburat cu o cursă Craiova-Bologna pe 22 februarie şi a stat, în aeronavaă, în imediata apropiere a italianului de 71 de ani, infectat cu virusul Covid-19. Pe 25 februarie, bărbatul s-a întors în România pe Aeroportul Otopeni, unde a declarat că vine din Verona.

Apoi, slătineanul s-a cazat la un hotel şi avea în plan să meargă la o emisiune de televiziune, însă nu a mai ajuns. 

Joi, 27 februarie, un jurnalist al televiziunii în cauză a anunţat-o pe medicul epidemiolog de la DSP Olt,. Marinela Madan, că bărbatul ar putea fi o "persoană cu risc", relatează Mediafax. 

Marinela Madan a declarat că "am luat legătura cu colegii mei de maniera *spuneţi-mi dacă în lista cu contacţii direcţi ai domnului respectiv, persoana noastră intră sau nu*. Mi-au confirmat că este contact direct. El trebuia să fie în carantină"

În după-amiaza aceleaşi zile, medicul epidemiolog a luat legătura cu tânărul prin intermediul telefonului şi a aflat că era cazat la hotel de două zile. 

"Noi ne pregătiserăm cu izoleta, să-i recoltăm probe, să-l ducem în zona de carantină şi am constatat că el n-a revenit deloc pe raza judeţului. Am reuşit într-un târziu să luăm legătura cu directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, explicându-i, corespondenţa fiind însoţită de toate documentele necesare pentru că acum o fac dânşii, acolo", a mai spus Marinela Madan.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro