Un bihorean a cerut să fie lăsat la înmormântarea fiului de 18 ani, după ce l-a ucis

Un bihorean a cerut să fie lăsat la înmormântarea fiului de 18 ani, după ce l-a ucis © Foto simbol arhivă

Caz şocant în Bihor! Roman Lingurar şi-a ucis fiul în vârstă de 18 ani, în urma unui conflict spontan. Adus în faţa instanţei, bărbatul a cerut să fie lăsat să participe la înmormântarea acestuia. Decizia judecătorului a stârnit un val de controverse.

În seara zilei de 15 august, Roman Lingurar şi-a înjunghiat fiul de 18 ani, Claudiu, de trei în torace, abdomen şi picior. Tânărul s-a stins din viaţă din cauza leziunilor, iar trupul său a fost găsit după aproximativ 30 de minute, de rude.

"Inculpatul i-a aplicat victimei trei lovituri de cuţit la nivelul toracelui, abdomenului şi membrelor superioare. Ca urmare a acestor lovituri, victima a suferit leziuni care au dus la deces", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gheorghe Vidican.

Acestea au anunţat imediat la numărul unic de urgenţă 112. Oamenii legii l-au găsit pe tatăl băiatului în scurt timp şi l-au dus la audieri.

"Organele de poliţie, sub conducerea procurorului de caz, însoţit de medicul legist, s-au deplasat la faţa locului, autorul fiind găsit în scurt timp şi condus la audieri", a mai declarat Gheorghe Vidican.

Pe 16 august, Roman Lingurar a fost reţinut sub acuzaţia de omor. O zi mai târziu, bihoreanul a fost prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă.

Ceva însă, a atras atenţia tuturor. Roman Lingurar i-a cerut judecătorului de drepturi şi libertăţi să i se permită participarea la înmormântarea propriului copil pe care îl omorâse. Judecătorul i-a respins cererea şi a dispus ca acesta să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit bihoreanul.ro.

Măsura poate fi contestată la Curtea de Apel Oradea.


facebook whatsapp twitter pinterest