Un grup de 190 de români din Italia au revenit în această seară în România

Un grup de 190 de români din Italia au revenit în această seară în România © arhiva

Un grup de 190 de români din Italia care se aflau în țara puternic afectată de coronavirus ca lucrători sezonieri sau ca cetățeni în situații deosebite ce nu-și mai puteau continua activitatea pe teritoriul țării au ajuns în această seară în România printr-o cursă specială.

Mai mulți români care lucrau sezonieri în Italia și a căror activitate a fost suspendată din cauza pandemia de coronavirus au ajuns în această seară în România printr-o cursă specială. Aceștia au fost repatriați din  Roma și Italia cu o cursă tip charter, operată de TAROM.

”În continuarea demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe și ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români, nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul Italiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul acestei seri au revenit în țară 190 cetățeni români. 
Cetățenii români au fost repatriați din Roma, Italia, cu o cursă aeriană, tip charter, operată de Tarom.
Reînnoim apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.
De asemenea, facem apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă.”
, se arată într-un comunicat de presă.

În România bilanțul a ajuns la 14 morți și 906 cazuri de infecție cu COVID-19

Țara noastră de mai bine de o săptămână în stare de urgență, iar numărul cazurilor de coronavirus continua să crească pe zi ce trece. Primele decesele în urma depistării pozitive cu noul coronavirus au început în urmă cu doar câteva zile, iar până astăzi numărul acestora a ajuns la 14. Nici cazurile de infectare nu sunt mai puține,  iar în ultimele zile s-au adăugat mai mult de 100, urmând că astăzi la ora 13:00 bilanțul să fie de 906.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro