Un inginer român răpit în Libia a fost eliberat după doi ani. „S-a încheiat captivitatea”

Un inginer român răpit în Libia a fost eliberat după doi ani. „S-a încheiat captivitatea” © captură video

Veste bună pentru familia lui Valentin-Laurențiu Pușcasu, inginerul român răpit în luna iulie a anului 2018, pe un câmp petrolier din sudul Libiei. Compania națională de petrol a anunțat eliberarea bărbatului, dar și a altui angajat. 

Inginerul român răpit în Libia, eliberat după doi ani

Compania națională libiana de petrol (NOC) a anunțat eliberarea lui Valentin-Laurențiu Pușcasu și a unui alt angajat. Ambii bărbați au fost răpiți în iulie 2018 de către o grupare armată necunoscută, de pe câmpul petrolier al-Sharara din regiunea Ubari.

Compania salută într-un comunicat de presă „eliberarea lui Ashraf Msallam și a lui Valentin-Laurențiu Pușcasu". Reprezentanții NOC nu au furnizat însă alte detalii, conform AFP.

Valentin Laurențiu Pușcașu și Ashraf Msallam, împreuna cu alți doi libieni, au fost răpiți pe 14 iulie 2018 de pe câmpul petrolier al-Sharara din regiunea Ubari. Libienii au fost eliberați la scurt timp, iar cei doi ingineri, abia acum, după doi ani. 

Patronul NOC, Mustafa Sanalla, a declarat că este „foarte fericit să vad că acești oameni sunt de acum în siguranță și că s-a incheiat captivitatea lor. Siguranța angajaților și a muncitorilor este o prioritate”.

Site-ul specialelibia.it relatează că Valentin Laurențiu Pușcasu și Ashraf Msallam au fost eliberați de gruparea armată în cursul nopții de duminică spre luni. 

Apoi, cei doi s-au îndreptat spre Benghazi, insoțiți de membri ai Armatei Naționale Libiene.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro