Un medic de familie din Botoșani a avut un nivel record de vaccinări. Câți pacienți a reușit să imunizeze într-o zi
Publicat pe 18.05.2021 la 22:35 Actualizat pe 18.05.2021 la 22:38
Un medic de familie dintr-o comună din Botoșani a organizat un maraton de imunizare împotriva COVID-19. Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare, a apreciat inițiativa medicului de familie într-o conferință de presă.
- Un medic de familie din Botoșani a vaccinat un număr de persoane record într-o zi
- Valeriu Gheorgiță a lăudat inițiativa într-o conferință de presă
Fivi Aghir, doctoriță în Răchiți din anul 1988, a organizat un maraton de vaccinare la Căminul Cultural din comună. Acesta a avut loc în intervalul 13-15 mai.
„Inițiativa a fost a primăriei. Am fost întrebată ce părere am despre vaccinare, iar eu am spus că le recomand oamenilor să se vaccineze, pentru că am trecut prin boală și știu ce înseamnă. M-am și vaccinat. Nu aș fi putut vaccina 180 de oameni fără ajutorul primăriei. Am vaccinat câte 60 de oameni în fiecare zi, timp de șase ore, de la 8:00 la 14:00. Practic, a fost vaccinată o persoană la șase minute. Inițial, ne așteptam să se prezinte 130 de oameni, după care numărul a crescut după ce unele persoane vaccinate își sunau rudele sau prietenii să vină și să se imunizeze. Așa s-a ajuns la 180.”, a declarat Fivi într-un interviu pentru Libertatea.
Fivi Aghir susține că nu a fost singură în aceasta inițiativă. Doctorița a avut suportul asistentei ei și a două asistente comunitare. Un funcționar al primăriei a ajutat-o să introducă în sistem toate datele persoanelor imunizate.
Medicul de familie, Fivi Aghir, spune că va continua procesul de vaccinare la propriul cabinet. Serul pe care îl va folosi la imunizare va fi Johnson&Johnson.
Record de vaccinări în mediul rural
Valeriu Gheorghiță a anunțat într-o conferință că numărul persoanelor vaccinate îm mediul rural este cu mult mai mare față de cei vaccinați în mediul urban. Coordonatorul campaniei de vaccinare spune că 56% dintre persoanele imunizate sunt de la sat, în timp ce doar 44% dintre cei vaccinați sunt de la oraș.
Citește și: Ce tehnologie folosește vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Sanofi și GSK. Ar putea fi gata în 2021