Un medic renumit aruncă bomba, după ce românii au intrat în panică din cauza coronavirusului. ''Mă ofer voluntar să mă infectez cu virusul vieții''

Un medic renumit aruncă bomba, după ce românii au intrat în panică din cauza coronavirusului. ''Mă ofer voluntar să mă infectez cu virusul vieții'' © Captură

Detalii explozive despre virusul care a speriat întreaga planetă! Panica a cuprins şi România. De teama coronavirusului, românii au golit rafturile magazinelor, pregătiţi în orice clipă pentru ce e mai rău.

În timp ce mulţi români au golit magazine întregi şi şi-au făcut provizii pentru a se putea baricada în case, de teama coronavirusului, un medic din Iaşi a spus că "mă ofer voluntar să mă infectez cu virusul vieții". În acest mod, medicul primar Răzvan Constantinescu vrea să atragă atenţia asupra faptului că nu toţi cei care au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus sunt în pericol de moarte.

Cadrul medical susţine că doar persoanele care au deja probleme medicale grave sau persoanele în vârstă ar putea ajunge la deces. Medicul primar Răzvan Constantinescu, de la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie, din Iași, a vorbit la ''Acces Direct'' despre situaţia din ţara noastră şi trage un semnal de alarmă faţă de cei care au intrat în panică.

Medicul le recomandă oamenilor să nu se mai sperie, mai ales că până acum nu a fost confrmat niciun caz de coronavirus în România. 

''În orice situaţie de criză cel mai mare inamic este panica. Degeaba luăm măsurile corecte, dacă se instalează panica. Eu am vorbit metaforic, pentru ca populaţia să vadă că lucrurile nu sunt atât de negre. În plus, un bărbat nu prea bătrân, ca mine aşa, chiar dacă este infectat nu păţeşte nimic. În plus, 80% sunt forme foarte uşoare, iar copiii nu sunt afectaţi. De asemenea, mortalitatea de 2% este supraevaluată'', a spus medicul.

Întrebat despre părerea pe care o are cu privire la situaţia dramatică de marţi, atunci când foarte mulţi români au golit rafturile supermarketurilor, medicul Răzvan Constantinescu susţine că nu este vorba decât de un efect de turmă, iar oamenii ar trebui să fie mult mai liniştiţi

''Fără săpun supravieţuim mult timp, iar cu proviziile luate în grabă, probabil supravieţuim două săptămâni. Este fenomenul de psihoză în masă. Oamenii supuşi informaţional zi cu zi sunt expuşi efectului de turmă'', a spus medicul.

În plus, medicul Răzvan Constantinescu a precizat că nu înţelege de ce preţul măştilor de protecţie a crescut alarmant, mai ales că acestea nu protejează, atenţie, deloc. 

''Asta cu măştile nu o înţeleg nici eu. Oamenii trebuie să înţeleagă că aceste măşti nu protejează deloc. Ba chiar te expun în plus, pentru că tu nu mai eviţi cum trebuie aglomeraţia, bazată pe această mască. Doar dacă sunt eu bolnav îi protejez pe cei din jur'', a spus medicul Răzvan Constantinescu la ''Acces Direct''.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro