Un pacient suspect de coronavirus a fugit din Institutul "Matei Balș"! Medicii au anunţat rezultatele analizelor în cazul lui

Un pacient suspect de coronavirus a fugit din Institutul "Matei Balș"! Medicii au anunţat rezultatele analizelor în cazul lui © Foto simbol arhivă

A fost alertă în Capitală duminică seară, după ce un bărbat care trebuia consultat pentru simptome de coronavirus s-a făcut nevăzut din incinta Institutului "Matei Balş". Bărbatul este italian cu cetăţenie română şi se întorsese din Malaezia.

Duminică seară, Direcţia Generală de Poliţie a Munciipiului Bucureşti a fost informată de reprezentanţii Institutului "Matei Balş" cu privire la plecarea fără încuviinţare a unui bărbat care suspect de coronavirus. 

Ulterior, individul a fost localizat de oamenii legii. 

”În această seară, Spitalul Matei Balș a informat Direcția Generală de Poliție a Municipiului  București că un pacient, bărbat, a părăsit spitalul, fără încuviințare. Bărbatul a fost localizat la o adresa din București, fiind in supraveghere și totodată a fost anunțat personalul unității medicale”, au transmis polițiștii, conform Antena3.

Pare-se însă că bărbatul a plecat din spital pentru că a fost nevoit să aştepte şi i se făcuse foame. Cadrele medicale au fost nevoite să alarmeze poliţiştii, dată fiind epidemia de coronavirus din alte ţări. 

Ce au arătat analizele. În cazul său, analizele au ieşit negative. Anunţul a fost făcut de medicii de la Institutul Matei Balş. 

România, expusă la coronavirus

Ministerul Sănătăţii a transmis în acest weekend că România este expusă la apariţia de cazuri de coronavirus, din cauza situaţiei din Italia.

„În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele două țări. Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile”, se arată într-un comunicat.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro