Unde poţi vota duminică, la alegerile prezidenţiale. De ce ai acte ai nevoie

Unde poţi vota duminică, la alegerile prezidenţiale. De ce ai acte ai nevoie © Foto simbol arhivă

Duminică, pe 10 noiembrie, alegătorii care se află pe teriotoriul României sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi exercita dreptul la vot. În cursa pentru Cotroceni sunt 14 candidaţi. Secţiile de votare se deschid la ora 07.00! Până la ora 21.00, toţi cetăţenii pot vota viitorul preşedinte ale României.

Alegeri prezidenţiale 2019. Alegerile prezidenţiale de anul acesta au loc duminică, pe 10 noiembrie. În cazul în care niciunul dintre cei 14 candidaţi nu obţine peste 50% dintre voturile alegătorilor înscrişi pe liste, va fi organizat al doilea tur de scrutin, pe 24 noiembrie. 

Duminică, 10 noiembrie, în toată ţara se vor deschide secţiile de votare. Începând cu ora 07:00 şi până la ora 21:00, românii îşi votează viitorul preşedinte. 

Peste hotare, alegerile se desfăşoare pe parcursul a trei zile - vineri, sâmbătă şi duminică. Cei care la ora 21:00 se află la sediul secţiei de votare sau aşteaptă să intre în sediu mai au timp la dispoziţie până la ora 23:59.

Unde votăm la alegerile prezidenţiale

Fiecare cetăţean român care se află pe teritoriul ţării poate afla la ce secţie este arondat accesând site-ul Registrului Electoral. Este necesară introducerea datelor personale, respectiv numele de familie şi CNP-ul. Alegătorii care votează în localitatea de domiciliu îşi pot exercita acest drept doar la secţia la care sunt arondaţi.

În schimb, alegătorii care se află într-o altă localitate decât cea de domiciliu pot vota la orice secţie, pe listele suplimentare. 

Ce acte sunt necesare

Cetăţenii cu drept de vot, cei care au împlinit 18 ani, trebuie să aibă la ei un act de identitate: buletin, paşaport sau carnet de serviciu militar. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro