Unde poți vota la Europarlamentare și Referendum, în funcție de domiciliu. Harta completă a secțiilor de votare din București

Unde poți vota la Europarlamentare și Referendum, în funcție de domiciliu. Harta completă a secțiilor de votare din București © Foto simbol Hepta

Fie că vă aflaţi în localitatea de domiciliu sau nu, vă puteţi exercita dreptul la vot! Duminică, pe 26 mai 2019, au loc alegerile europarlamentare şi referendumul pe justiţie, propus de preşedintele României, Klaus Iohannis. În continuare, vă prezentăm harta completă a secţiilor de votare din Capitală. 

Pe data de 26 mai 2019, alegătorii vor primi câte trei buletine de vot. Unul, dedicat alegerilor europarlamentare, iar pe celelalte două sunt tipărite întrebările pentru referendumul pe tema justiţiei. 

În cazul în care vă aflaţi în localitatea de domiciliu, trebuie să votaţi la secţia la care sunteţi arondaţi. Însă, în cazul contrar, puteţi vota la orice secţie, pe lista suplimentară. Românii îşi vor putea exercita dreptul de a vota începând cu ora 07:00 şi până la ora 21:00. 

Harta completă a secțiilor de votare din București

Harta secțiilor de votare din Sector 1

Harta secțiilor de votare din Sector 2

Harta secțiilor de votare din Sector 3

Harta secțiilor de votare din Sector 4

Harta secțiilor de votare din Sector 5

Harta secțiilor de votare din Sector 6

De asemenea, puteţi afla aici: registrulelectoral.ro la ce secţie de votare sunteţi arondat.

Pentru ca referendumul să fie considerat valid, este necesară prezenţa la vot a cel puţin 30% dintre alegătorii prevăzuți în Registrul Electoral. Altfel spus, 5,6 milioane de cetăţeni. 

Cele două întrebări din cadrul referendumului pentru justiție sunt:

„Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

„Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro