Un val de aer polar pune stăpânire pe România! De când scad brusc temperaturile

Un val de aer polar pune stăpânire pe România! De când scad brusc temperaturile © Pexels

Vara nu va mai rămâne mult în România. Meteorologii anunță că, săptămâna viitoare, un val de aer polar se va instala peste țara noastră, aducând o scădere bruscă a temperaturilor. Este vorba despre o diferență și de 10 grade, în anumite zone.

Experții meteorologi au anunțat că, de săptămâna viitoare, un val de aer polar venit din nordul continentului va aduce temperaturi scăzute în majoritatea zonelor din Europa, inclusiv în România.

De când scad temperaturile

Astfel, potrivit Severe Weather Europe, de marți scad temperaturile cu 5-10 grade, în nordul României, urmând ca această schimbare să ajungă și în sudul țării, în următoarele zile. Temperaturile urmează să rămână scăzute până la finalul săptămânii viitoare.

„Temperaturile scad la început în zona de nord a țării. Marți, când, de exemplu, în nordul Moldovei vor fi doar 16 grade, dar în sud peste 30 de grade Celsius, în Lunca Dunării – 34. Miercuri se răcește peste tot și cam așa rămâne până la sfârșitul săptămânii cu temperaturi în general până la 25 -26 de grade, în nordul moldovei și estul Transilvaniei să fie zile când în anumite după amiezi temperatura să nu treacă de 15-16 grade Celsius”, a informat meteorologul de serviciu ANM.

Vremea astăzi, în România

Prognoză meteo 15 septembrie. Săptămâna se încheie în mai toate regiunile ţării cu temperaturi de până la 25-26 de grade Celsius şi cer însorit. Pe parcursul nopţii însă, situaţia se schimbă drastic, mai ales în partea de vest a ţării. Mijlocul lunii septembrie aduce şi primele semne ale venirii toamnei, care, până acum, a mai lăsat vara să-şi facă de cap în România.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro