Vești de ultimă oră despre pensiile românilor! Anunțul ministrului Muncii

Pensiile romanilor © Arhiva

Noul proiect al Legii Pensiilor a fost aprobat de Guvern. Până în 2021, calculul se păstrează, doar punctul de pensie va fi majorat anual. 

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a dat asigurări că pensiile nu vor scădea după recalculare, însă modificările în privința majorării pensiilor nu se vor putea aplica de la 1 ianuarie 2018, din cauza faptului că este o muncă titanică pe care o depun specialiștii de la Casa Națională de Pensii pentru recalcularea dosarelor pensionarilor.  Totodată, nici vârsta de pensionare nu va crește, iar punctul de pensie va fi de 45% din salariul mediul brut.

Până în 2021, calculul se păstrează, doar punctul de pensie va fi majorat anual. Iar din 2022, pe măsură ce cresc salariile, vor creşte şi pensiile, a dat asigurări ministrul Muncii, Olguța Vasilescu.

Din 2022, regulile se schimbă, intră în vigoare noua formulă de calcul. Pensiile vor creşte în funcţie de rata inflaţiei, deci în ritm cu majorarea preţurilor, la care se va adăuga 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie. Cu alte cuvinte, pensiile vor depinde de starea economiei reale. 

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.C.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro