Vicepremierul Raluca Turcan, declarație de ultimă oră: „Repetarea anului școlar este un scenariu posibil”

Vicepremierul Raluca Turcan, declarație de ultimă oră: „Repetarea anului școlar este un scenariu posibil” © Hepta

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat luni dimineață care sunt scenariile luate în calcul de autorități, vizavi de sistemul educațional, în contextul epidemiei de coronavirus. Repetarea anului școlar se află printre acestea. 

Raluca Turcan a dezvăluit, luni dimineață, posibilitățile la care se gândesc autoritățile române, pentru ca elevii din întreaga țară să nu fie afectați de suspendarea cursurilor pe perioada stării de urgență. 

Cele trei scenarii luate în calcul 

Potrivit acesteia, există trei cazuri. Primul, ca anul școlar să continue și evaluările să fie ținute așa cum a fost prevăzut, ceea ce e, în situația actuală, dificil.

„Sunt 3 cazuri posibile, din perspectiva mea. Unul ar fi ca anul scolar să continue și evaluarile să fie asa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins pentru că deja se prefigurează închiderea scolilor peste perioada anunțată”, a spus Raluca Turcan la RFI.

Al doilea caz ar fi amânarea evaluărilor, iar al treilea, repetarea anului școlar. 

În aceste momente însă, autoritățile nu pot da o soluție. Rămâne astfel de văzut cum evoluează situația și, spune Raluca Turcan, cum se predă copiilor prin intermediul mediului online. România nu ar fi singura țară care ia în calcul cele trei variante, a adăugat vicepremierul.

„Dar vom vedea, e foarte dificil acum să spunem care e soluția. Preferăm să urmărim în fiecare zi cum se predă copiilor prin metoda online. Toate scenariile sunt posibile, nu există o țară unde să nu fie luate în considerare toate scenariile”, a mai precizat Raluca Turcan.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro